grazia

GASTRO

Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe. Ne samo da će vas zagrejati, već će organizmu obezbediti neophodne vitamine i sačuvati imunitet. Birajte povrće koje volite, napravite svoju kombinaciju sastojaka, jedino pravilo je da budu što raznovrsniji.

Sastojci:

  • 1/2 praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 1 celer
  • 1 koren peršuna
  • malo kupusa, malo graška
  • šoljica pirinča
  • biber u zrnu
  • peršunov i lovorov list
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krupnije povrće iseckajte na kockice. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite jednu rendanu šargarepu pa dodajte iseckan praziluk, prodinstajte pa kasnije dodajte ostalo povrće i još malo dinstajte. Nalijte vodom, dodajte biber u zrnu i lovorov list. Posle desetak minuta, dodajte pirinač koji ste prethodno temeljno oprali. Kada je pirinač skuvan, začinite prema ukusu i dodajte sitno seckano peršunovo lišće. Poslužite uz prepečen hleb i kiselu pavlaku.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.