Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe. Ne samo da će vas zagrejati, već će organizmu obezbediti neophodne vitamine i sačuvati imunitet. Birajte povrće koje volite, napravite svoju kombinaciju sastojaka, jedino pravilo je da budu što raznovrsniji.

Sastojci:

  • 1/2 praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 1 celer
  • 1 koren peršuna
  • malo kupusa, malo graška
  • šoljica pirinča
  • biber u zrnu
  • peršunov i lovorov list
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krupnije povrće iseckajte na kockice. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite jednu rendanu šargarepu pa dodajte iseckan praziluk, prodinstajte pa kasnije dodajte ostalo povrće i još malo dinstajte. Nalijte vodom, dodajte biber u zrnu i lovorov list. Posle desetak minuta, dodajte pirinač koji ste prethodno temeljno oprali. Kada je pirinač skuvan, začinite prema ukusu i dodajte sitno seckano peršunovo lišće. Poslužite uz prepečen hleb i kiselu pavlaku.

Foto: Shutterstock