grazia

GASTRO

Recept dana: Sočan kolač sa rendanom bundevom

Predivan, aromatičan desert koji ćete s lakoćom napraviti i imati nekoliko dana da se sladite.

Sastojci:

  • 2 šolje rendane bundeve
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 2 dl ulja
  • 2 kašike oraha (seckanih ili mlevenih)
  • pola šolje suvog grožđa
  • cimet (po ukusu)

Za premaz:

  • džem od kajsija
  • mleveni orasi

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte rendanu bundevu, šećer i prašak za pecivo, pa ostavite u frižider oko pola sata kako bi bundeva upila šećer i pustila sok. Potom, u tu masu dodajte brašno, ulje, orahe i suvo grožđe i sve ravnomerno izmešajte.

Smesu sipajte u plah obložen papirom za pečenje ili podmazan uljem i brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ispečen kolač malo prohladiti pa premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Sveže pecivo u Lidl pekarama u bilo koje doba dana

Najvoljeni asortiman iz Lidl prodavnica je onaj koji nude Lidl pekare.

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.