grazia

GASTRO

Recept dana: Sočne njoke u kremastom sosu

Ukoliko nemate ideju za kuvanje ili vam nije do pripremanja hrane, evo ideje. Za samo 15 minuta, jelo će biti na stolu, a vi ćete sa svojim najmilijima uživati u njemu i imati vremena za neke druge željene aktivnosti. Naravno, njoke ćete kupiti gotove. Ma koliko da nisu kao što ih vaša mama ili baka prave, vrlo su prihatljivo rešenje, a i ukus im je sasvim dobar, skoro kao domaće.

Jednostavan obrok sa jednostavnim sastojcima. Možete ga upotpuniti nekim zelenim povrćem, poput brokolija ili bebi spanaća, čime ćete dobiti više hraljivih sastojaka i lepši, zelenkastiji izgled.

Sastojci:

  • 1 kockica maslaca
  • 3 čena belog luka (usitnjena)
  • 120 ml (pola čaše) belog vina
  • pola kašičice senfa
  • 500 g njoka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g parmezana
  • so, biber
  • peršunovo lišće, sitno seckano
  • kašičica mešanih začina po želji

Po želji dodati:

  • brokoli (nekoliko cvetova) ili bebi spanać (po želji), kratko obaren

Priprema:

Kockicu maslaca staviti da se otopi u dublji tiganj. Nakon što se razlije, dodajte mleveni beli luk i malo ga propržite. Nakon toga, dodajte belo vino, senf i italijanske začine po želji. Dobro promešati, pa dodati njoke. Smanjite temperaturu kuvanja i ostaviti namirnice da se termički obrade jedno pet minuta. Nakon toga, dodajte narezani parmezan. Ostaviti parmezan da se sjedini sa smesom, kako bi sos dobio kremastu strukturu - ne puno, par minuta. Njoke služiti dok su tople.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti