grazia

GASTRO

Recept dana: Sočne njoke u kremastom sosu

Ukoliko nemate ideju za kuvanje ili vam nije do pripremanja hrane, evo ideje. Za samo 15 minuta, jelo će biti na stolu, a vi ćete sa svojim najmilijima uživati u njemu i imati vremena za neke druge željene aktivnosti. Naravno, njoke ćete kupiti gotove. Ma koliko da nisu kao što ih vaša mama ili baka prave, vrlo su prihatljivo rešenje, a i ukus im je sasvim dobar, skoro kao domaće.

Jednostavan obrok sa jednostavnim sastojcima. Možete ga upotpuniti nekim zelenim povrćem, poput brokolija ili bebi spanaća, čime ćete dobiti više hraljivih sastojaka i lepši, zelenkastiji izgled.

Sastojci:

  • 1 kockica maslaca
  • 3 čena belog luka (usitnjena)
  • 120 ml (pola čaše) belog vina
  • pola kašičice senfa
  • 500 g njoka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g parmezana
  • so, biber
  • peršunovo lišće, sitno seckano
  • kašičica mešanih začina po želji

Po želji dodati:

  • brokoli (nekoliko cvetova) ili bebi spanać (po želji), kratko obaren

Priprema:

Kockicu maslaca staviti da se otopi u dublji tiganj. Nakon što se razlije, dodajte mleveni beli luk i malo ga propržite. Nakon toga, dodajte belo vino, senf i italijanske začine po želji. Dobro promešati, pa dodati njoke. Smanjite temperaturu kuvanja i ostaviti namirnice da se termički obrade jedno pet minuta. Nakon toga, dodajte narezani parmezan. Ostaviti parmezan da se sjedini sa smesom, kako bi sos dobio kremastu strukturu - ne puno, par minuta. Njoke služiti dok su tople.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.