grazia

GASTRO

Recept dana: Sočne njoke u kremastom sosu

Ukoliko nemate ideju za kuvanje ili vam nije do pripremanja hrane, evo ideje. Za samo 15 minuta, jelo će biti na stolu, a vi ćete sa svojim najmilijima uživati u njemu i imati vremena za neke druge željene aktivnosti. Naravno, njoke ćete kupiti gotove. Ma koliko da nisu kao što ih vaša mama ili baka prave, vrlo su prihatljivo rešenje, a i ukus im je sasvim dobar, skoro kao domaće.

Jednostavan obrok sa jednostavnim sastojcima. Možete ga upotpuniti nekim zelenim povrćem, poput brokolija ili bebi spanaća, čime ćete dobiti više hraljivih sastojaka i lepši, zelenkastiji izgled.

Sastojci:

  • 1 kockica maslaca
  • 3 čena belog luka (usitnjena)
  • 120 ml (pola čaše) belog vina
  • pola kašičice senfa
  • 500 g njoka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g parmezana
  • so, biber
  • peršunovo lišće, sitno seckano
  • kašičica mešanih začina po želji

Po želji dodati:

  • brokoli (nekoliko cvetova) ili bebi spanać (po želji), kratko obaren

Priprema:

Kockicu maslaca staviti da se otopi u dublji tiganj. Nakon što se razlije, dodajte mleveni beli luk i malo ga propržite. Nakon toga, dodajte belo vino, senf i italijanske začine po želji. Dobro promešati, pa dodati njoke. Smanjite temperaturu kuvanja i ostaviti namirnice da se termički obrade jedno pet minuta. Nakon toga, dodajte narezani parmezan. Ostaviti parmezan da se sjedini sa smesom, kako bi sos dobio kremastu strukturu - ne puno, par minuta. Njoke služiti dok su tople.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.

GASTRO

Mini pica od patlidžana

Izuzetno zdrav, niskokaloričan obrok, odličan za večeru ili predjelo, a naročito pogodan za sve one koji vode računa o ishrani.