grazia

GASTRO

Recept dana: Sočni kolač od pomorandže i badema, bez trunke brašna

Sočan, aromatičan desert koji ćete obožavati. Nimalo nije komplikovan za pripremu, pa slobodno isprobajte ovaj recept koji je osvojio i najveće sladokusce.

Sastojci:

  • 2 pomorandže
  • 6 jaja
  • 350 g mlevenih badema
  • 250 g šećera

Priprema:

Pomorandže operite, stavite u dublju posudu i sipajte dovoljno hladne vode da budu u potpunosti prekrivene, pa ih kuvajte na srednjoj temperaturi 40 minuta. Povremeno proverite da li su narandže i dalje pod vodom, a ako nisu dodajte malo vode. Nakon 40 minuta, izvadite pomorandže i ostavite ih da se ohlade. Zatim ih isecite, odstranite koštice i ubacite u blender. Blendajte sve dok narandže ne dobiju strukturu marmelade.

Mikserom umutite jaja i šećer da dobijete bledožutu boju smese. Dodajte izmiksane pomorandže i bademe, pa sve dobro promešajte i sipajte u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 45 minuta. Kada smesa dobije zlatnožutu boju, čačkalicom proverite da li je potpuno pečen. Ohlađen kolač dekorišite kriškama sveže pmorandže ili ga samo pospite šećerom u prahu.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.