Recept dana: Sočni kolač od pomorandže i badema, bez trunke brašna

Sočan, aromatičan desert koji ćete obožavati. Nimalo nije komplikovan za pripremu, pa slobodno isprobajte ovaj recept koji je osvojio i najveće sladokusce.

Sastojci:

  • 2 pomorandže
  • 6 jaja
  • 350 g mlevenih badema
  • 250 g šećera

Priprema:

Pomorandže operite, stavite u dublju posudu i sipajte dovoljno hladne vode da budu u potpunosti prekrivene, pa ih kuvajte na srednjoj temperaturi 40 minuta. Povremeno proverite da li su narandže i dalje pod vodom, a ako nisu dodajte malo vode. Nakon 40 minuta, izvadite pomorandže i ostavite ih da se ohlade. Zatim ih isecite, odstranite koštice i ubacite u blender. Blendajte sve dok narandže ne dobiju strukturu marmelade.

Mikserom umutite jaja i šećer da dobijete bledožutu boju smese. Dodajte izmiksane pomorandže i bademe, pa sve dobro promešajte i sipajte u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 45 minuta. Kada smesa dobije zlatnožutu boju, čačkalicom proverite da li je potpuno pečen. Ohlađen kolač dekorišite kriškama sveže pmorandže ili ga samo pospite šećerom u prahu.

Foto: Shutterstock