grazia

GASTRO

Recept dana: Sorbet od dinje i lubenice, predivna koktel-poslastica

Sorbet, smrznuti ili hladni desert, izvorno se pravi od svežeg voća ili voćnog soka i nekog alkoholnog pića. Vremenom je postao neizostavan za sve one koji znaju da uživaju u hrani, te im je obavezan pre glavnog jela kako bi im pročistio nepca za ukuse koji slede.

Najzdraviji i najjednostavniji recept za ovaj desert koji ima niz varijacija na temu je onaj za koji su vam potrebna tek tri sastojka - sveže voće koje odaberete, par kašika vode i malo limunovog soka.

Sastojci:

  • 2 banane
  • kriška iseckane dinje
  • kriška očišćene lubenice, isečene na komadiće
  • 2 očišćene i na komadiće isečene breskve
  • 5 kašika vode
  • sveže ceđeni sok od limuna (po ukusu)

Priprema:

Voće očistite i iseckajte na jednake komadiće, pomešajte u velikoj posudi i stavite u zamrzivač na dva sata. Zaleđeno voće stavite u blender, dodajte vodu i limunov sok i pažljivo izblendajte do željene teksture, vodeći računa da se ne pretvori u kašu. Servirajte odmah, u visokim čašama.

U desert možete dodati neke omiljene začine poput lavande, žalfije i cimeta, a ukoliko vam nije dovoljno slatko stavite kašiku meda. Za alkoholnu varijantu, sipajte malo votke. 

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.