grazia

GASTRO

Recept dana: Teletina u umaku od paradajza

Sočno meso dobiće poseban ukus uz obilje začina, kiselkastu aromu vina i paradajza. Možete uzeti veću količinu mesa i napraviti ručak za dva dana.

SASTOJCI:

  • 800 g telećeg ili junećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka (sitno iseckanog)
  • 3 čena pasiranog belog luka
  • 200 g paradajz pirea
  • 150 ml crvenog ili belog vina
  • litar i po goveđe supe (kocka) ili vode
  • so, biber, začinsko bilje, crvena dimljena ili sveža paprika
  • grančica ruzmarina i majčina dušica
  • sitno iseckan peršun, ulje

PRIPREMA:

Meso oprati, iseći na komade, očistiti od viška masnoće, posuti suvim začinom, crvenom dimljenom paprikom i biberom. Sve izmešati i ostaviti u frižider da odstoji bar dva sata (najbolje preko noći). U šerpu sipati malo ulja, zagrejati ga i propržiti meso sa obe strane, samo da porumeni. Meso odložiti u činiju i poklopiti. U isto ulje dodati iseckan crni i beli luk i pržiti dok ne omekša, pa naliti  vino. Potom, dodati paradajz pire i kuvati zajedno dok polovina tečnosti ne uvri, dodati meso, naliti supom ili vodom, samo da tečnost prekrije meso, dodati sveže začinsko bilje i kuvati dok meso ne omekša i sos se ne zgusne.

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Postanite majstor za sendviče: 6 saveta za mala remek-dela, kao stvorena za kućna okupljanja

Mali zalogaji, sendvičići ili kanapei, kako god ih nazvali, uvek su dobra ideja za posluženje. Svi ih vole jer asociraju na detnjstvo i proslavu rođendana.

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma.

GASTRO

Vikend horoskop od 26. do 28. novembra

Vaše raspoloženje je na nivou i spremni ste da se upustite u avanturu, ali bi bilo mudro da ne prelazite ograničenja koje ste sami sebi postavili.

GASTRO

Recept dana: Krempita na naš način

Tajna dobre krempite krije se u kuvanom filu i aromi vanile.

GASTRO

Recept dana: Američke čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Reč je o zdravom slatkišu koji ćete brzo i lako napraviti.

GASTRO

Započnite dan zdravo: Grčki jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem

Grčki jogurt ima izvanredna nutritivna svojstva, sadrži kalcijum, protein, probiotik, jod i vitamin B12.

GASTRO

Isprobajte napitak od kog se kilogrami sami tope

Verovatno se pitate pa kako je to moguće - ali jeste!

GASTRO

5 namirnica umotanih u slaninicu kao savršeno posluženje (za iznenadne goste)!

Prepustite se uživanju kao da ste u nekom ekskluzivnom restoranu!

GASTRO

Otkrivamo: Zašto je ovsena kaša idealan obrok za početak dana?

Ukoliko želite lagan, a koristan doručak, ne tražite dalje od ovsene kaše.

GASTRO

Recept dana: Ukusan potaž od cvekle i šargarepe

Ako se malo potrudite oko serviranja, imaćete utisak kao da jedete svoj zdravi obrok u nekom elitnom restoranu.

GASTRO

Da li ste čuli za šakšuka doručak? Kaloričan je, ali će vam i te kako prijati!

Šakšuka ili Shakshouka, u prevodu mešavina, jelo je iz Tunisa, ali se vrlo često može naći i na trepazama drugih arapskih zemalja.

GASTRO

Recept dana: Neodoljivi banana mafini

Mekani i sočni, okrugli kolačići savršeni su za druženje uz popodnevnu kafu ili kao užina za vaše mališane.

GASTRO

Šolja kefira svaki dan - za dobro zdravlje

Kefir se može kombinovati sa različitim namirnicama, u zavisnosti koji efekat želite da postignete.

GASTRO

Na ovoj planeti, ti biraš

Već dugo ste u potrazi za zdravom ishranom koja ne podrazumeva brojanje kalorija, striktna pravila i manjak ukusa? Pored toga, niste veliki fan namirnica životinjskog porekla? Sa n...