X

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

Sastojci:

Oguljena banana - 150 g

Askorbinska kiselina - 1 g

Soda bikarbona - 4 g

Mleko 3,2% - 80 ml

Biljno ulje - 80 g

So - 1 g

Pšenično brašno - 160 g

Prašak za pecivo - 2 g

Šećer - 220 g

Za kremu:

Oguljena banana - 150 g

Pavlaka 38% - 300 ml

Šećer - 30 g

Mekani sir 9% - 200 g

Šećer u prahu - 50 g

Za sirup:

Šećer - 150 g

Voda - 100 ml

Pavlaka 38% - 50 ml

Liker od banane - 10 ml

Način pripreme: Jaja, šećer i so umutite u belu penastu masu. Zagrejati mleko na 40 stepeni i pomešati sa sodom bikarbonom. Kombinujte sa mešavinom od jaja. U gotovu masu dodajte banane, brašno i puter. Kolač pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 260 stepeni (ukupno treba da napravite 3 kore).

Umutite šlag i šećer da napravite kremu. Posebno kombinujte sir sa šećerom u prahu. Stavite bananu sa askorbinskom kiselinom u blender i kombinujte sve sastojke.

Da biste pripremili sirup, kombinujte šećer sa vodom i stavite da proključa, pa ostavite da se ohladi. Dodajte pavlaku i liker. Gotovim sirupom zasladite pečene kolače (torta - sirup - krema). Ostavite u frižideru dva sata.

Gotovu tortu ukrasite karamelizovanom bananom.  

Povezane teme

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...