Recept dana: Tradicionalne paprike punjene sirom i krompirom

Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika ili babura
  • 4 veća krompira
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 400 g feta sira (ili nekog drugog slanog, prema ukusu)
  • kisela pavlaka
  • 2 jaja
  • so, biber
  • biljni začin, bosiljak ili origano
  • peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

Paprike operite i očistite od koštica. Možete ih puniti u komadu ili presečene na pola.

Krompir oljuštite, pa izrendajte na krupno rende, kao i šargarepu, pa sve propržite na izdinstanoj glavici luka, sitno isečenoj.

Sir pomešajte sa pavlakom i jajima, dodajte začine po ukusu i izmešajte sa prohlađenim krompirom i šargarepom. Napunjene paprike zatvorite kolutovima paradajza ili parčićima paprike, poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Jednako su ukusne i tople i hladne.

Foto: Shutterstock