Osvežavajući, slatkast ukus sočne dinje nežno se prepliće sa hrskavim zelenišem. Ukoliko volite nešto intenzivniji ukus, umesto fete možete upotrebiti neki jači sir poput zlatarskog, sjeničkog ili gorgonzole. A ako preferirate blaže varijante, mocarela je idealna. Mešavina zelenih salata, uključujući rukolu i bebi spanać, obavezna je, a možete dodati i čeri paradajz. Nekoliko listova pršute biće kao šlag na tortu.
Sastojci:
- 500 g očišćene dinje
- 200 g mešane salate
- 200 g feta sira
- 200 g čeri paradajza
- 4 kašike maslinovog ulja
- sok od limuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zelenu salatu iscepkati i pomešati sa čerijem, sirom i komadićima dinje, začiniti i servirati. Dinju isecite na kockice, a možete kašikom za sladoled vaditi kuglice, koje izgledaju veoma dekorativno.
Fotografija: Shutterstock