grazia

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Recept možete modifikovati u smislu izbora voća, a ova poslastica je veoma zgodna jer je možete unapred napraviti i držati u zamrzivaču. Tako ćete uvek imati spremno slatko posluženje. Iznenadite ukućane i goste ledenim desertom koji će naročito mališani obožavati.

Sastojci:

  • 250 g krem sira
  • 2 kesice šlaga (po 40 gr) + malo mleka
  • 600 g kompota od višanja
  • 300 g mandarina (pomorandža)
  • 250 g ananasa u konzervi

Priprema:

Šlag umutite u čvrst sneg i lagano izmešajte sa sirom. Voće dodavajte postepeno i to oceđeno mešajući dobro (možete dodati i malo soka iz kompota, ali ne previše, kako masa ne bi bila previše retka). U manju tepsiju na papir za pečenje uspite voćnu smesu i ostavite u zamrzivač preko noći dok se ne sčvrsne. Pre služenja, pustite ga da odstoji pet minuta, pa isecite na kocke. Po želji ukrasite komadima voća.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.