grazia

GASTRO

Recept dana: Zapečeni punjeni batat

Slatkast ukus ovog duguljastog krompira daje poseban šmek ovom jelu, a ideja za nadev je mnogo.

Sastojci:

  • 4 srednja batata (oko 1,5 kg)

1. Nadev sa tunom

  • karamelizovani luk
  • masline bez koštica
  • rendani kačkavalj
  • puter
  • konzerva tune

2. Meksički nadev

  • bolonjez umak ili mešano mleveno meso
  • 2 kašike kukuruza šećerca
  • 2 kašike crvenog pasulja
  • rendani kačkavalj
  • malo maslaca

3. Punjenje sa piletinom

  • pečeni pileći file
  • nekoliko šampinjona
  • 2 kašike graška
  • 2 kašike pesto umaka
  • malo feta sira
  • nekoliko čeri paradajza

Priprema:

Batate operite i obrišite suvom krpom i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni pecite ih na 180 stepeni oko 45 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Ne morate se striktno držati recepta, već iskoristite namirnice koje imate u frižideru ili su vam preostale od ručka.

Kada je batat pečen, prepolovite ga i viljuškom lagano izvadite "meso" i pomešajte sa malo maslaca i začinite. Dodajte željene namirnice, narendajte sir, vratite u rernu i pecite, na 180 stepeni, dok se sir ne otopi.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Dinstani pileći bataci sa bukovačom i čeri paradajzom

Probajte piletinu na drugi način, u kombinaciji aroma koje će vas oduševiti.

GASTRO

Ovi beogradski restorani proglašeni su najboljim od strane svetskih stručnjaka

Beograd je dobio svoj prvi MICHELIN vodič koji obuhvata 14 restorana raznolikih kuhinja.

GASTRO

4 načina za kombinovanje hrane i vina

Ko kaže da uz morsku hranu uvek ide belo vino, a uz biftek crveno? Otkrivamo vam kako da ritual obedovanja uz rajski napitak bude naročito iskustvo.

GASTRO

10 namirnica koje sadrže NULA kalorija

Povrće koje vam predstavljamo ne goji, a sadrži pregršt hranljivih sastojaka.

GASTRO

Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku.

GASTRO

Energetska bomba u čaši: Napitak koji vam momentalno daje energiju

Probajte, energiju ćete brzo povratiti i biti orni za obaveze koje vas čekaju tog dana.

GASTRO

Recept dana: Potaž od celera, savršen za detoks organizma

Idealan za detoksikaciju organizma posle praznične trpeze. (Budite na vreme informisani!)

GASTRO

Recept dana: Prevrnuti kolač sa mandarinama

Zasladite nedeljni ručak ovom sočnom poslasticom, čija priprema vam neće oduzeti mnogo vremena.

GASTRO

Recept dana: Pasta sa pestom od sremuša i pečenih lešnika

Probajte nešto drugačije, testeninu bez mesa, bez paradajz sosa, bez pavlake za kuvanje.

GASTRO

4 recepta za ukusan, zdrav doručak

Domaći namazi i salate uvek su dobra ideja za obrok.

GASTRO

Postanite majstor za sendviče: 6 saveta za mala remek-dela, kao stvorena za kućna okupljanja

Mali zalogaji, sendvičići ili kanapei, kako god ih nazvali, uvek su dobra ideja za posluženje. Svi ih vole jer asociraju na detnjstvo i proslavu rođendana.

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma.

GASTRO

Recept dana: Krempita na naš način

Tajna dobre krempite krije se u kuvanom filu i aromi vanile.

GASTRO

Recept dana: Američke čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Reč je o zdravom slatkišu koji ćete brzo i lako napraviti.

GASTRO

Započnite dan zdravo: Grčki jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem

Grčki jogurt ima izvanredna nutritivna svojstva, sadrži kalcijum, protein, probiotik, jod i vitamin B12.