Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće. Tokom vikenda odlazimo u šumu po sveže i pripremamo ih u rerni kod kuće.

Kesten je ukusan i zdrav, bogat je izvor vitamina C i B, vlakana, minerala i drugih zdravih supstanci. Bez glutena je i sastoji se gotovo u potpunosti od skroba, tako da je i manje kaloričan, a pored toga na našu dobrobit utiče i šetnja šumom, gde skupimo kilogram, dva, tri kestena i pečemo u rerni kod kuće.

Potrebno nam je:

1 kg kestena

Priprema:

Nožem zarežite vodoravno kestene preko najdebljeg dela, ali pazite da zarežete samo ljusku i koru, a ne i meso, jer se kesteni mogu raspasti tokom pečenja. Zagrejte rernu na 250 stepeni, a u međuvremenu narezane kestene stavite u posudu sa hladnom vodom i kuvajte dok ne proključaju.

Kašikom izvadite kestene iz posude i poređajte ih na pleh tako da deo sa rezom bude okrenut nagore.

Pecite u rerni između 15 i 20 minuta, a zatim proverite da li su već pečeni.

Kada se ispeku, umotajte ih u čistu i suvu krpu na 10 minuta. Služite tople.

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.