grazia

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

Sastojci:

  • šolja supe od povrća
  • seckani sušeni paradajz
  • 1 šolja luka sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja pirinča
  • ¼ šoljice suvog belog vina
  • ¼ šolje parmezana plus za serviranje
  • 2 kašike sveže seckanog bilja plus za posluživanje, peršun ili bosiljak

Priprema

U velikom tiganju dinstajte crni luk na ulju dok ne omekša. Dodajte paradajz da se nekoliko minuta (dva, tri) krčka, pa ga izvadite i ostavite na stranu. Potom, stavite sitno seckani beli luk, pa posle par minuta i pirinač, sve vreme mešajući. Na kraju, umešajte paradajz. Začinite solju i biberom, prema ukusu. Dodajte vino i ½ šolje supe i kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući, dok pirinač ne upije svu tečnost. Posle dvadesetak minuta, proverite da li je pirinač dovoljno začinjen, pa dodajte parmezan i sitno seckano peršunovo lišće.

Tekst: S.M.

Foto: Shutterstock

 

 

Tags:

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo