Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

Sastojci:

  • šolja supe od povrća
  • seckani sušeni paradajz
  • 1 šolja luka sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja pirinča
  • ¼ šoljice suvog belog vina
  • ¼ šolje parmezana plus za serviranje
  • 2 kašike sveže seckanog bilja plus za posluživanje, peršun ili bosiljak

Priprema

U velikom tiganju dinstajte crni luk na ulju dok ne omekša. Dodajte paradajz da se nekoliko minuta (dva, tri) krčka, pa ga izvadite i ostavite na stranu. Potom, stavite sitno seckani beli luk, pa posle par minuta i pirinač, sve vreme mešajući. Na kraju, umešajte paradajz. Začinite solju i biberom, prema ukusu. Dodajte vino i ½ šolje supe i kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući, dok pirinač ne upije svu tečnost. Posle dvadesetak minuta, proverite da li je pirinač dovoljno začinjen, pa dodajte parmezan i sitno seckano peršunovo lišće.

Tekst: S.M.

Foto: Shutterstock