GASTRO

Savršene palačinke sa džemom i svežim voćem

Recept restorana Scrocchiarella!

Sastojci:

Brašno - 110 g

Prašak za pecivo - 4 g

Mleko - 100 ml

Vanilin šećer - 10 g

Jaja

Šećer - 25 g

Biljno ulje

So - 1 g

Nana za ukras

Sveže bobice za ukras

Džem od smokava

Šećer u prahu

Način pripreme:

U velikoj posudi kombinujte brašno, so, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Temeljno izmešajte. Dodajte mleko i žumance, mešajte dok smesa ne postane glatka. Belanca zasebno umutite i lagano umešajte u testo pomoću lopatice, mešajući odozdo prema gore.

Oblikovane palačinke stavite u zagrejani tiganj, namašćen biljnim uljem, i pecite sa obe strane do lepe zlatno braon boje. Gotove palačinke stavite na gomilu, pospite šećerom u prahu, ukrasite grančicom mente i svežim bobicama.

Dodajte pekmez od smokava.

 

 

Povezane teme

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...