Savršene palačinke sa džemom i svežim voćem

Recept restorana Scrocchiarella!

Sastojci:

Brašno – 110 g

Prašak za pecivo – 4 g

Mleko – 100 ml

Vanilin šećer – 10 g

Jaja

Šećer – 25 g

Biljno ulje

So – 1 g

Nana za ukras

Sveže bobice za ukras

Džem od smokava

Šećer u prahu

Način pripreme:

U velikoj posudi kombinujte brašno, so, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Temeljno izmešajte. Dodajte mleko i žumance, mešajte dok smesa ne postane glatka. Belanca zasebno umutite i lagano umešajte u testo pomoću lopatice, mešajući odozdo prema gore.

Oblikovane palačinke stavite u zagrejani tiganj, namašćen biljnim uljem, i pecite sa obe strane do lepe zlatno braon boje. Gotove palačinke stavite na gomilu, pospite šećerom u prahu, ukrasite grančicom mente i svežim bobicama.

Dodajte pekmez od smokava.