GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

Sendviči od krompira sa sirovom slaninom se priprema veoma jednostavno, peče se u rerni i garantuje savršenu konzistenciju.

Sastojci za 4 osobe

20 gr putera
4 krompira
biber po ukusu
so pu ukusu
4 kriške sirove slanine
200 gr dimljenog sira
Timijan

Kako pripremiti sendviče od krompira sa sirovom slaninom?

1) Uzmite 4 velika krompira i kuvajte ih u hladnoj slanoj vodi 40 minuta nakon ključanja. U međuvremenu, narežite 200 g dimljenog sira na kriške.

2) Krompir ocedite, pustite da se ohladi i ogulite ga, oštrim nožem horizontalno isecite na 3 dela, a na centralne kriške stavite 2 kriške sira, a zatim zatvorite i stavite krompir, zamotajte ga kriškom slanine, grančicom timijan i učvrstite čačkalicama.

3) Zagrejati rernu na 220 ° C. Krompir stavite u podmazanu tepsiju, začinite solju i biberom, pospite preostalim listovima timijana i pecite 15 minuta, da slanina postane hrskava a sir se istopi.

4) Izvadite krompir iz rerne i odmah poslužite kao predjelo.

grazia.it

Povezane teme

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...