grazia

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

Ljubav svih prema ovom voću verovatno potiče od njihove povezanosti sa letnjom sezonom. Prepune vitamina C, jagode ne nude samo nutritivnu vrednost već i mnoge prednosti. Idealna su hrana za sve vas koji želite da se hranite zdravo ili čak da smršate.

Sledeće ideje za doručak ne zahtevaju mnogo vremena za pripremu i stoga su idealne za sve. Bez obzira da li želite da ih probate svaki dan ili u nedelju ujutro, naši predlozi će vas osvojiti!

Jagode sa jogurtom

Možda najjednostavniji i najočekivaniji način da jagode uvrstimo u naš doručak je jogurt. U veću posudu sipajte jogurt, seckane jagode i dodajte med i sve je spremno! Po želji možete dodati ovas ili orašaste plodove ili čak drugo voće.

Potrebno vam je:

  • 1 jogurt
  • 5 jagoda
  • 1 kašičica meda
  • Ovas (po želji)

Tost sa jagodama

Još jedna jednako neodoljiva kombinacija su jagode na prepečenom hlebu prelivene maslacem od kikirikija. Zagrejte dve kriške tosta, premažite maslacem od kikirikija i dodajte jagode. To je međuobrok ne samo za jutro već i za sve sate tokom dana.

Potrebno vam je:

  • 2 kriške tosta
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 5 jagoda

Galete od pirinča sa jagodama

Potrebno vam je:

  • 3 galete od pirinča po vašem izboru
  • 1 kašičica meda
  • 5 jagoda
  • malo cimeta (po želji)

Ova kombinacija je za one sa istančanim ukusom. Izaberite galete od pirinča po vašem izboru, dodajte med, a zatim jagode. To je hranljivo, lagano rešenje za vaš doručak koje će vas držati sitim ceo dan.

Okrugla pogačica punjena jagodama

Ovo je idelano sve vas koji ste ljubitelji slatkiša. Sve što treba da uradite je da mekanu pogačicu napunite rastopljenom čokoladom i jagodama. Svideće vam se.

Potrebno vam je:

  • 1 pogačica
  • 1 kašičica rastopljene čokolade
  • 5 jagoda

Palačinke sa jagodama

Ko vam je rekao da ne možete uživati u palačinkama u zdravijoj varijanti? Zdrave i vrlo ukusne palačinke se lako mogu kombinovati sa jagodama.

Potrebno vam je:

  • 1 šolja ovsene kaše
  • 1 zrela banana
  • 1 vanila
  • Cimet
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 kašika meda
  • 1 jaje

Za fil:

med ili čokolada ili puter od kikirikija + jagode

Uživajte!  

foto:glow 

Povezane teme

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

GASTRO

Osvežavajući desert od limuna

Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.

GASTRO

10 začina koji će dati posebnu aromu kafi

Zaljubljenici u kafu uvereni su da u ovaj napitak ne možete da dodate ništa osim kafe i vode, inače ćete narušiti ovo savršenstvo ukusa.

GASTRO

Započnite dan pravim doručkom: recept za ovsenu kašu sa karamelizovanim bananama

Pripremite ukusnu ovsenu kašu sa bananom i započnite dan puni energije.

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.