grazia

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ako volite avokado i jedete ga u svakoj prilici – stavljate ga na tost, pravite od njega razne namaze, salate i gvakamole, onda će vam se sigurno dopasti i nešto slatko od njega.

Kremasta tekstura ovog magičnog ploda odlična je za pravljenje smutija, musa, pa čak i sladoleda. Leto je i samo želimo da se rashladimo i jedemo nešto lagano, pa ako ste u potrazi za interesantnim, a brzim  receptima poslastica koje su jednostavne za spremanje, probajte sledeći. 

Sastojci: konzerva punomasnog kokosovog mleka (dobro ohlađenog), dva zrela avokada (narezana na četvrtine), jedna zrela banana, tri kašike meda, dve kašike limunovog soka i nekoliko listića nane.

Priprema: Pre nego što počnete da pravite sladoled, stavite pravougaoni kalup u frižider i ostavite ga da stoji tamo najmanje 30 minuta. Izmiksajte avokado u blenderu na velikoj brzini. Kašikom dodajte samo gusti deo kokosovog mleka - trebaće vam između 35 i 40 ml, u zavisnosti od gustine mase. Ako je previše gusto, dodajte još. U to stavite bananu, med (a može i neki drugi zaslađivač po ukusu), limunov sok i listiće nane. Mešajte dok ne dobijete gustu kremastu masu. Smesu sipajte u ohlađeni pleh, poravnajte i stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata. Možete ulrasiti listićima nane ili mrvicama čokolade. Bonus savet: ostavite sladoled na sobnoj temperaturi od pet do deset minuta pre serviranja.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.