grazia
X

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ako volite avokado i jedete ga u svakoj prilici – stavljate ga na tost, pravite od njega razne namaze, salate i gvakamole, onda će vam se sigurno dopasti i nešto slatko od njega.

Kremasta tekstura ovog magičnog ploda odlična je za pravljenje smutija, musa, pa čak i sladoleda. Leto je i samo želimo da se rashladimo i jedemo nešto lagano, pa ako ste u potrazi za interesantnim, a brzim  receptima poslastica koje su jednostavne za spremanje, probajte sledeći. 

Sastojci: konzerva punomasnog kokosovog mleka (dobro ohlađenog), dva zrela avokada (narezana na četvrtine), jedna zrela banana, tri kašike meda, dve kašike limunovog soka i nekoliko listića nane.

Priprema: Pre nego što počnete da pravite sladoled, stavite pravougaoni kalup u frižider i ostavite ga da stoji tamo najmanje 30 minuta. Izmiksajte avokado u blenderu na velikoj brzini. Kašikom dodajte samo gusti deo kokosovog mleka - trebaće vam između 35 i 40 ml, u zavisnosti od gustine mase. Ako je previše gusto, dodajte još. U to stavite bananu, med (a može i neki drugi zaslađivač po ukusu), limunov sok i listiće nane. Mešajte dok ne dobijete gustu kremastu masu. Smesu sipajte u ohlađeni pleh, poravnajte i stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata. Možete ulrasiti listićima nane ili mrvicama čokolade. Bonus savet: ostavite sladoled na sobnoj temperaturi od pet do deset minuta pre serviranja.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti