grazia

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača? Vreme je da ga probate i to u kolaču koji će vas oduševiti. Veoma jednostavno se sprema, jedina teža aktivnost je rendanje jabuka. Spoj rogača, koji je čokoladnog ukusa, sa sočnim jabukama, dobitna je kombinacija. A možete dodati i sitno seckane orahe, ukoliko ih volite i želite da upotpunite ukus.

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 130 g brašna
  • 100 g mlvenog rogača
  • 2 vanilin šećera
  • prašak za pecivo
  • 3 velike jabuke

Glazura: (po želji)

  • 150 g čokolade zakuvanje
  • 3 kašike ulja

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 180 C.

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i rogač, izmutiti mikserom.

Naribati (obavezno ribati, ne seckati, jer nece biti tako sočan) u smesu 3 jabuke. Pomešati smesu kašikom i sipati u tepsiju dimenzija 20 x 30 cm. Peći 30 minuta na 180 C.

Na ohlađeni kolač može se staviti glazura. Na pari se otopi 150 g čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja. Kad se malo prohladi preliti preko kolača. 

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti