GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Da li ste znali da je kafa ubedljivo najomiljenije piće na celom svetu (ako izuzmemo vodu, naravno)? Tako je; retko ko će se odreći zadovoljstva koje pruža šoljica (ili dve) kafe, a naša redakcija će radije preskočiti ručak nego omiljenu kafu – za nas je to prosto ritual kog se ne odričemo ni po koju cenu. OK, možda ovo nije za pohvalu, ali verujemo da nas razumete.

Kako ispijanje kafe učiniti još zanimljivijim? Tako što ćemo pogađati šta vaša porudžbina u kafeteriji govori o vama! 

Amerikano / crna kafa

Psiholozi koji su se bavili ovom zanimljivom temom smatraju da najjednostavniju, crnu kafu piju osobe koje su prilično samostalne, sebi dovoljne i samouverene; osobe koje su svesne sebe i svojih kvaliteta, koje su odlučne, ali ponekad umeju da budu i sebične. Amerikano, takođe, mogu da biraju osobe koje vode računa o sebi ili su zagrižene za fitnes, budući da je ovo vrsta kafe sa najmanje kalorija. 

Espreso

Ljubitelji espresa, kao i duplog espresa, važe za avanturiste, moćne osobe snažnog karaktera koje znaju šta žele i ne plaše se da to i zatraže, jasno i glasno. Upravo zato ovakva kafa najviše pristaje rođenim liderima, osobama koje ne tolerišu gluposti, koje su direktne i na koje se zapravo uvek možete osloniti jer znate da će vas povesti do pobede. 

Deo naše redakcije najviše voli da uživa u kvalitetnom espresu (ne morate da pogađate dva puta ko je inicijator svih ideja), a kao ubedljivo omiljeni navodi Jacobs. Čuveni proizvođač kafe nedavno je lansirao četiri nova ukusa Espresso kapsula (kompatibilnih sa Nespresso uređajima), a intenzivna i fina, baršunasta krema osvojiće sva vaša čula. Espresso 7 Classic, Lungo 8 Intenso, Espresso 10 Intenso i Espresso 12 Ristretto dolaze u aluminijumskim kapsulama kako bi bolje sačuvale vrhunski kvalitet kafe i takođe bile reciklirane. We love!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JacobsSrbija (@jacobs_rs)

Kapućino

Drugi deo redakcije izuzetno dobro poznaje sve bariste u kraju i pravi ozbiljnu razliku u kapućinu koji svako od njih priprema. Za obožavaoce ovog napitka važi da su zabavni, da vole da sanjare, uživaju i da se smeju. Umeju da budu i te kako avanturistički nastrojeni (kada žele) i isprobavaju nove stvari koje su dovoljno zanimljive da bi im privukle pažnju. Otvorenog su uma i, očigledno, spremno slede ideje koje predlažu prethodno opisani ljubitelji kafe. 

Late

Late obično biraju osobe koje igraju na sigurno – uostalom, šta može da pođe po zlu prilikom odabira kremastog mleka sa malo kafe? Oni su blagi, prijatni, ne smetaju im ustaljena pravila i rutine, ne vole rizike i vrlo su zadovoljni svime što je jednostavno. Ljubitelji latea su odlični prijatelji sa kojima neće biti komplikacija već mnogo dugih, dubokoumnih razgovora. 

Moka

Slatka moka kao stvorena je za ekstrovertne osobe koje su “srce” svake zabave, koje su glasne, odvažne, uvek primećene. One vole da budu u centru pažnje i u njihovom društvu vam nikada neće biti dosadno. Budući da je moka verovatno najinstagramičnija kafa, budite spremni za mnogo fotografisanja kada se vidite sa osobom koja bira ovakav napitak.  

Hladna kafa

Mnogi će reći da hladna kafa “nije kafa”, ali ljubitelji ovog osvežavajućeg napitka se neće složiti i, štaviše, naručiće je čak i tokom zime. Ovo samo znači da žele da se izdvajaju, da imaju svoj pogled na svet i da im nije problem da prkose većini. Ove osobe umeju da budu prilično tvrdoglave, a kada nešto ne žele ili u to ne veruju, teško da ćete ih naterati da promene svoj stav i priklone se vašoj ideji. U nekim slučajevima, ljubitelje hladne kafe ćete želeti u svom društvu jer će vas podsetiti na to da sebe treba da stavite na prvo mesto. 

Foto: Pexels, Instagram / JacobsSrbija

Tekst: Promo / Ivana Tomić