grazia
X

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept! Sočna štrudla se priprema vrlo lako, a svojim ukusom oduševiće vaše najmilije.

Potrebno vam je:

  • Višnje – 450 gr
  • Lisnato testo – 400 gr
  • Šećer – 3-4 kašike
  • Čokolada – 30 grama
  • 1 jaje
  • Malo ulja

Kako napraviti štrudlu od višanja:

Isperite višnje i uklonite koštice. Sipajte ih u dublju posudu, pospite kristal šećerom ili šećerom u prahu i malo zagrejte. Zatim iscedite sok.

Uz pomoć oklagije razvijte testo. Preporučljivo je koristiti vrlo hladno, gotovo smrznuto testo. Teže se oblikuje, ali rezultat će biti bolji. Podmažite uljem, preklopite na pola i ponovo razvijte oklagijom. Ponovite postupak 3-4 puta.

Po testu pospite brašno i rasporedite višnje. Pospite rendanom čokoladom i mlevenim cimetom (možete dodati jabuku ili suvo grožđe). Zarolajte i stegnite ivice.

Premažite štrudlu jajetom i napravite male rezove. Zagrejte rernu na 200 ° C i pecite 30-35 minuta, smanjujući temperaturu na 180 ° C.

foto:edinstvennaya

Povezane teme

GASTRO

Da li ste probali originalnu Nicoise salatu?

Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj.

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.