Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept! Sočna štrudla se priprema vrlo lako, a svojim ukusom oduševiće vaše najmilije.

Potrebno vam je:

  • Višnje – 450 gr
  • Lisnato testo – 400 gr
  • Šećer – 3-4 kašike
  • Čokolada – 30 grama
  • 1 jaje
  • Malo ulja

Kako napraviti štrudlu od višanja:

Isperite višnje i uklonite koštice. Sipajte ih u dublju posudu, pospite kristal šećerom ili šećerom u prahu i malo zagrejte. Zatim iscedite sok.

Uz pomoć oklagije razvijte testo. Preporučljivo je koristiti vrlo hladno, gotovo smrznuto testo. Teže se oblikuje, ali rezultat će biti bolji. Podmažite uljem, preklopite na pola i ponovo razvijte oklagijom. Ponovite postupak 3-4 puta.

Po testu pospite brašno i rasporedite višnje. Pospite rendanom čokoladom i mlevenim cimetom (možete dodati jabuku ili suvo grožđe). Zarolajte i stegnite ivice.

Premažite štrudlu jajetom i napravite male rezove. Zagrejte rernu na 200 ° C i pecite 30-35 minuta, smanjujući temperaturu na 180 ° C.

foto:edinstvennaya