Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

Sastojci za tartlete:

250 g brašna
125 g maslaca,
60 g šećera,
prstohvat soli,
1 jaje,
nekoliko kašika hladnog mleka
100 gr marmelade od višnje
75 g oraha
puter po ukusu

Kako pripremiti tartlete s džemom i orasima

1) Izmešajte brašno, so i šećer. Dodajte maslac, jaje i od sastojaka napravite glatko testo, po potrebi dodajte malo hladnog mleka. Umotajte testo u foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

Rastanjite testo i obložiti kalupe za pečenje (nije ih potrebno prethodno podmazati maslacem). Korpice možete peći u metalnim ili silikonskim kalupima. Pre pečenja, testo izbockajte viljuškom i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Korpice su gotove kada blago zarumene na ivicama. Sačekajte da se malo prohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Da biste sprečili da nabubre, stavite parče papira i napunite svaku „korpicu“ suvim pasuljem. Stavite u rernu koju ste zagrejlai na 180 ° C. Nakon 15 minuta izvadite papir i pasulj, a zatim nastavite da pečete još oko 10 minuta.

3) U međuvremenu pomešajte 75 g oraha i 100 g džema od višanja.

4) Izvadite kolače iz rerne, napunite ih kašikom mešavine džema i oraha.

Prijatno!

grazia.it