GASTRO

Ukusan krompir punjen slaninom

Mekani punjeni krompir se može služiti kao prilog glavnim jelima od mesa ili uživati samo u njegovom jedinstvenom ukusu.

Krompir punjen slaninom se priprema lako i spreman je za nešto više od pola sata, veoma je ukusan i originalan.  

Sastojci za 4 osobe

puter po ukusu
muskatni oraščić po ukusu
8 kriški dimljene slanine
4 krompira
biber po ukusu
so po ukusu
1 kašika peršuna
malo pire krompira
1,2 dl punomasnog mleka
parmezan po ukusu

Kako pripremiti krompira punjen slaninom

1) Uzmite 4 velika krompira, manje ili više iste veličine, dobro ih operite pod tekućom vodom tako što ćete ukloniti tragove zemlje, trljajući ih četkom. Skuvajte ih u ekspres loncu u 1 l vode, a kada počne zviždati, smanjite temperaturu i ostavite da se kuvaju 15-20 minuta, a zatim isključite i pustite da odstoje. Sklonite poklopac i ocedite krompir.

2) Osam kriški dimljene slanine pržite po 2 minute sa svake strane i stavite na kuhinjski ubrus.

3) Kada je slalnina dobila lepu boju i postala hrskava, stavite je u šerpu i dodajte punomasno mleko, pire krompir izmešajte drvenom kašikom i ostavite da se kuva 5 minuta. Dodajte narendani parmezan i aromatizirajte sa malo muskatnog oraščića, dodajte so i biber.

4) Prerežite krompir na pola, po dužini, na svaki deo rasporedite malo putera, prstohvat soli napunite ih kašikom pirea i stavite u pleh obložen papirom. Pecite 10 minuta na 200 ° C.

5) Izvadite posudu iz rerne, krompir rasporedite na tanjire za posluživanje i ukrasite naseckanim svežim peršunovim lišćem.

foto:grazia,it

Povezane teme

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.

GASTRO

Svet poludeo za dalgonom: spremni za ružičastu kafu?

U moru vrsta kafa, dalgona je preko noći postala svetski hit, najviše zahvaljujući brzorastućoj mreži Tik-Tok, potom i Instagramu. Onako kremasta, penasta i ledena, pažnju je privu...

GASTRO

KAO PITA, SAMO MALO DRUGAČIJA: Francuski kiš bez po muke

Kada se pomene čuvena francuska kuhinja, laici će pomisliti na neko složeno jelo od sastojaka čije ćemo ime teško izgovoriti, a kamoli pronaći u radnjama.

GASTRO

JELO POZNATO, UKUS NOV: Ovakve palačinke još niste probali

Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke.

GASTRO

KAKO BITI I FIT I GURMAN: Piletina sa slaninom a la Hale Beri

Poznato je da oskarovka Hale Beri ima savršenu liniju jer veoma vodi računa o ishrani, tako da je obožavaoce poprilično iznenadila receptom za koji se pre može reći da je gurmanski...

GASTRO

IKEA je otkrila tajnu za svoje ćufte

Pored funkcionalnog i minimalističkog nameštaja, IKEA je poznata i po brendiranim švedskim ćuftama.

GASTRO

ŠTA ĆEMO SA HRANOM OD USKRSA: ITALIJANI SU IH NAZVALI “ĐAVOLJA JAJA”

Posle tek minulog Uskrsa verovatno vam je ostalo dosta hrane, a pre svega kuvanih, obojenih jaja koje ove godine niste mogli da podelite sa gostima. Ipak, svom stolu u narednim dan...