GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Mnogo je razloga zašto je avokado poželjna namirnica u našoj ishrani. Bogatstvo minerala, proteina, vlakana i zdravih biljnih masti preporučuje ga da se nađe na trpezi.

Avokado sadrži 18 različitih esencijalnih masnih kiselina, između ostalog omega 3 zdrave masnoće. One su dobre pre svega za zdravlje srca, dok ga njegov nizak glikemijski indeks preporučuje u prevenciji dijabetesa. Zbog visokog sadržaja vlakana naročito je dobar za osobe koje imaju problema sa pražnjenjem creva ili gastritisom.

Različiti su načini kako ga možete koristiti, svež ili u kombinaciji sa drugim sastojcima. Mi vam predlažemo namaz koji se jednostavno i brzo priprema, Veoma je ukusan i deca ga obožavaju.

Sastojci:

– 2 avokada
– 5 kašičica jabukovog sirćeta
– 1 kašičica sveže mirođije (grubo iseckati)
– 1 kašika svežeg peršuna (grubo iseckati)
– ¼  kašičice belog luka u prahu
– 1 kašika svežeg vlašca (ili mladog luka)
– so i biber (po ukusu)

 Priprema

U blenderu ili procesu hrane dodati sve sastojke i miksati dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberiti prema ukusu. Ova količina je dovoljna za oko osam manjih parčadi integralnog ili kukuruznog hleba. Namaz možete poslužiti uz čeri paradajz.

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.