grazia

GASTRO

3 zdrava osvežavajuća napitka za imunitet i dobro raspoloženje

Ukusne, sočne, rezervoar vlakana i antioksidanasa, jabuke su nam uvek nadohvat ruke i kao stvorene da njima započnemo dan ili se okrepimo posle radnog dana ili treninga. U kombinaciji sa različitim voćem i povrćem kreiraju se nezaboravni, jedinstveni ukusi kojima je teško odoleti, a organizam dobija obilje hranljivih sastojaka koji jačaju imunitet.

ZELENO, VOLIM TE ZELENO

Sastojci:

  • 1 velika zelena jabuka isečena na komadiće
  • 1 šolja spanaća
  • 1/2 avokada
  • 1 šolja bademovog mlijeka
  • kašičica čia semenki
  • limunov sok
  • med
  • sveži listovi nane

Priprema:

U blender stavite jabuku i spanać, dodajte bademovo mleko i mutite dok se masa ne sjedini. Dodajte očišćeni avokado, chia semenke, limunov sok i med, blendajte dok ne postane kremasto.

SLATKO OSVEŽENJE

Sastojci:

  • 1 slatka jabuka
  • 1 banana
  • 6 badema
  • šolja bademovog mleka
  • cimet po ukusu
  • med, prema ukusu

Priprema:

U blender sipati bademovo mleko, dodati bademe, jabuku isečenu na komadiće, bananu, cimet i med. Sastojke miksati dok se ne dobije ujednačena, kompaktna smesa. Sipati u čašu i uživati.

VITAMINSKI NEKTAR

Sastojci:

  • 4 pomorandže
  • 1 velika jabuka
  • pola limuna
  • med, po ukusu
  • 300 ml hladne vode

Priprema:

Jabuku iseći na komadiće, pomorandžu očistiti od kore, koštica i žilica, iseći je na komade i zajedno sa jabukama staviti u blender, u koji ste pre toga sipali vodu, sok od limuna i med. Mutiti dok se ne dobije ujednačena tekstura.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Dinstani pileći bataci sa bukovačom i čeri paradajzom

Probajte piletinu na drugi način, u kombinaciji aroma koje će vas oduševiti.

GASTRO

Ovi beogradski restorani proglašeni su najboljim od strane svetskih stručnjaka

Beograd je dobio svoj prvi MICHELIN vodič koji obuhvata 14 restorana raznolikih kuhinja.

GASTRO

4 načina za kombinovanje hrane i vina

Ko kaže da uz morsku hranu uvek ide belo vino, a uz biftek crveno? Otkrivamo vam kako da ritual obedovanja uz rajski napitak bude naročito iskustvo.

GASTRO

10 namirnica koje sadrže NULA kalorija

Povrće koje vam predstavljamo ne goji, a sadrži pregršt hranljivih sastojaka.

GASTRO

Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku.

GASTRO

Energetska bomba u čaši: Napitak koji vam momentalno daje energiju

Probajte, energiju ćete brzo povratiti i biti orni za obaveze koje vas čekaju tog dana.

GASTRO

Recept dana: Potaž od celera, savršen za detoks organizma

Idealan za detoksikaciju organizma posle praznične trpeze. (Budite na vreme informisani!)

GASTRO

Recept dana: Prevrnuti kolač sa mandarinama

Zasladite nedeljni ručak ovom sočnom poslasticom, čija priprema vam neće oduzeti mnogo vremena.

GASTRO

Recept dana: Pasta sa pestom od sremuša i pečenih lešnika

Probajte nešto drugačije, testeninu bez mesa, bez paradajz sosa, bez pavlake za kuvanje.

GASTRO

4 recepta za ukusan, zdrav doručak

Domaći namazi i salate uvek su dobra ideja za obrok.

GASTRO

Postanite majstor za sendviče: 6 saveta za mala remek-dela, kao stvorena za kućna okupljanja

Mali zalogaji, sendvičići ili kanapei, kako god ih nazvali, uvek su dobra ideja za posluženje. Svi ih vole jer asociraju na detnjstvo i proslavu rođendana.

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma.

GASTRO

Recept dana: Krempita na naš način

Tajna dobre krempite krije se u kuvanom filu i aromi vanile.

GASTRO

Recept dana: Američke čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Reč je o zdravom slatkišu koji ćete brzo i lako napraviti.

GASTRO

Započnite dan zdravo: Grčki jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem

Grčki jogurt ima izvanredna nutritivna svojstva, sadrži kalcijum, protein, probiotik, jod i vitamin B12.