grazia

GASTRO

Živeli: Najlepši kokteli koje treba da uvrstite u svoj praznični meni

S obzirom na to ni ova 2021. nije bila baš onakva kakvu smo želeli ili očekivali, sasvim je opravdano ukoliko praznike želite da dočekate u velikom stilu - i sa još većim uživanjem! Čak i da ostajete kod kuće, nemojte to smatrati neuspehom - novogodišnja toaleta svakako može da bude tu, baš kao i makeup, a gala večeri doprineće ukusni praznični kokteli. Jer, zašto da ne!

U nastavku vam donosimo nekoliko naših favorita:

Tanqueray Blackcurrant 75 Royale

Promućkajte 35ml Tanqueray Blackcurrant 75 Royale, 15ml soka od brusnice, 15ml limunovog soka, 10ml šećernog sirupa i 1ml ekstrakta vanile u šejkeru napunjenim ledom. Sipajte u čaše za šampanjac. Prelijte sa 100ml šampanjca. Ukrasite grančicom timijana i lagano proprženim zvezdastim anisom.

Coast Dark & Balmy

Sipajte 50ml tamnog ruma, 200ml Coast Maple sode i malo soka od sveže limete u visoku čašu i pomešajte sa ledom. Ukrasite grančicom mente.

Hendrick's Hot Spiced Apple

U tiganju prodinstajte 750ml soka od jabuke sa 2 karanfilića, 2 mlevena kardamoma, bobicama kleke, korom od 1 pomorandže i 2 zvezdice anisa. Dodajte 150ml Hendrick's džina. Procedite u šolju za čaj i ukrasite sa tri kriške jabuke i malo muskatnog oraščića.

Sloe-groni

Napunite staklenu čašu ledom. Sipajte 25ml Hayman’s Sloe džina, 25ml Camparija, 25ml slatkog vermuta i malo soka od pomorandže. Pomešajte sa ledom i ukrasite kriškom pomorandže.

Cranberry Collins

Pomešajte 50ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka, 25ml šećernog sirupa i 1 kašičicu sosa od brusnice u šejkeru. Dobro promućkajte. Sipajte u čašu i prelijte soda vodom. Ukrasite ruzmarinom i crvenom ribizlom.

Pink Lady

Promućkajte 25ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka i 25ml šećernog sirupa u šejkeru za koktel. Dodajte led i ponovo promućkajte. Sipajte u čašu i ukrasite jagodom.

Sparkling Cranberry Rose

Sipajte šaku brusnica u čašu za šampanjac, sipajte 40ml Żubrówka Rose i 80ml soka od brusnice. Prelijte šampanjcem i ukrasite svežom grančicom timijana.

Rosémary Greyhound

Sipajte led u visoku čašu i prelijte sa 25ml Żubrówka Rose, 150ml soka od grejpfruta i malo sode. Promešajte i ukrasite grančicom ruzmarina.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.

GASTRO

Recept dana: Krem čorba od blitve

Jednostavna, lagana, puna vitamina, čorba koju će voleti i deca koja nerado jedu spanać, blitvu ili neko drugo zeleno povrće.

GASTRO

Recept dana: File sa umakom iznenađenja

Samo malo kreativnosti je potrebno da se napravi ručak za pamćenje.