grazia

GASTRO

Živeli: Najlepši kokteli koje treba da uvrstite u svoj praznični meni

S obzirom na to ni ova 2021. nije bila baš onakva kakvu smo želeli ili očekivali, sasvim je opravdano ukoliko praznike želite da dočekate u velikom stilu - i sa još većim uživanjem! Čak i da ostajete kod kuće, nemojte to smatrati neuspehom - novogodišnja toaleta svakako može da bude tu, baš kao i makeup, a gala večeri doprineće ukusni praznični kokteli. Jer, zašto da ne!

U nastavku vam donosimo nekoliko naših favorita:

Tanqueray Blackcurrant 75 Royale

Promućkajte 35ml Tanqueray Blackcurrant 75 Royale, 15ml soka od brusnice, 15ml limunovog soka, 10ml šećernog sirupa i 1ml ekstrakta vanile u šejkeru napunjenim ledom. Sipajte u čaše za šampanjac. Prelijte sa 100ml šampanjca. Ukrasite grančicom timijana i lagano proprženim zvezdastim anisom.

Coast Dark & Balmy

Sipajte 50ml tamnog ruma, 200ml Coast Maple sode i malo soka od sveže limete u visoku čašu i pomešajte sa ledom. Ukrasite grančicom mente.

Hendrick's Hot Spiced Apple

U tiganju prodinstajte 750ml soka od jabuke sa 2 karanfilića, 2 mlevena kardamoma, bobicama kleke, korom od 1 pomorandže i 2 zvezdice anisa. Dodajte 150ml Hendrick's džina. Procedite u šolju za čaj i ukrasite sa tri kriške jabuke i malo muskatnog oraščića.

Sloe-groni

Napunite staklenu čašu ledom. Sipajte 25ml Hayman’s Sloe džina, 25ml Camparija, 25ml slatkog vermuta i malo soka od pomorandže. Pomešajte sa ledom i ukrasite kriškom pomorandže.

Cranberry Collins

Pomešajte 50ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka, 25ml šećernog sirupa i 1 kašičicu sosa od brusnice u šejkeru. Dobro promućkajte. Sipajte u čašu i prelijte soda vodom. Ukrasite ruzmarinom i crvenom ribizlom.

Pink Lady

Promućkajte 25ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka i 25ml šećernog sirupa u šejkeru za koktel. Dodajte led i ponovo promućkajte. Sipajte u čašu i ukrasite jagodom.

Sparkling Cranberry Rose

Sipajte šaku brusnica u čašu za šampanjac, sipajte 40ml Żubrówka Rose i 80ml soka od brusnice. Prelijte šampanjcem i ukrasite svežom grančicom timijana.

Rosémary Greyhound

Sipajte led u visoku čašu i prelijte sa 25ml Żubrówka Rose, 150ml soka od grejpfruta i malo sode. Promešajte i ukrasite grančicom ruzmarina.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.