LEPOTA / Fitnes

Fitnes

4 vitamina koji će vam pomoći da lako smršate

Vaš metabolizam, kome dugujete lakoću sagorevanja masti, može se ubrzati ako mu date pravu hranu i vitamine. Ključna reč je ravnoteža tako da imate organizaciju koja radi non-stop.

A kako se to radi? Konzumiranjem prave hrane i uzimanjem pravih vitamina, ne nužno putem dodataka. Mršavite i zdravi ste, i sve to bez dijete.

Vitamini B

Njihova glavna funkcija je da pomažu metabolizmu. Vitamini B pomažu telu da metaboliše ugljene hidrate, proteine i masti i koristi energiju uskladištenu u hrani. A ako se pitate koja hrana treba da bude u vašoj svakodnevici, odgovor je: mahunarke, jaja, mleko, krompir, banane i piletina.

Vitamin D

Zahvaljujemo se suncu, ali pored izlaganja suncu (uvek sa kremom za sunčanje), obavezno jedite tunjevinu, sardine, losos, žumance, obogaćene žitarice i mleko.

Gvožđe

Ono što gvožđe čini je stvaranje energije od hranljivih sastojaka. Svuda nosi kiseonik i naravno, sagoreva masnoće. Ako se osećate umorno, slabo i ako vam je nivo energije na dnu, to znači da vam treba gvožđe. Postoje dodaci, ali možete jesti više spanaća, sočiva, crvenog mesa, školjki i pasulja. Kombinujte gvožđe sa vitaminom C, tako da ga telo bolje apsorbuje.

Ekstrakt zelenog čaja  

Iako se ne smatra vitaminom, zeleni čaj vam daje energiju i sagoreva masnoće. Takođe vam daje zdravu dozu kofeina. Međutim, pre kupovine bilo kakvih dodataka, uvek se konsultujemo sa svojim lekarom koji poznaje vašu zdravstvenu istoriju i koji će vas uputiti u skladu s tim.