Fitnes

6 načina za borbu protiv mamurluka

Narodni lekovi koji će olakšati jutro nakon zabave.

Sve dobre stvari imaju svoju cenu. Ako izgubite kontrolu na zabavi sa prijateljima i popijete previše, ujutro možete ozbiljno zažaliti zbog užurbane zabave dan ranije. Srećom, narodna mudrost čuva mnoge recepte koji vas mogu podići na noge.

Neki od njih, poput kiselog krastavca i mineralne vode, dugo su nam poznati - pokušali smo da prikupimo egzotičnije recepte koji funkcionišu. Ali za svaki slučaj, podsećamo vas: prekomerna konzumacija alkohola ozbiljno šteti vašem zdravlju!

KRIŠKE LIMUNA

U Portoriku veruju da će vam trljanje pazuha kriškama limuna uoči velike zabave pomoći da se izbegne dehidracija - jedan od razloga za težak mamurluk. Ovaj čudan recept pripisuje se piratu Robertu Kofresiju: morski vuk ne samo da je trljao pazuhe limunom, već je i jeo. Uprkos činjenici da ovaj ritual izgleda prilično kontroverzno, limun se i dalje široko koristi kao preventivna mera. I kao prijatan neželjeni efekat - nežni miris koji vas prati tokom zabave.

SOK OD PARADAJZA

Oni koji iz prve ruke poznaju glavobolju sledećeg jutra nakon zabave znaju da sok od paradajza pomaže u značajnom poboljšanju bolnog stanja. Ovaj vau-efekat se postiže zahvaljujući sadržaju vitamina, pektina, jabučne kiseline u piću. Ovaj hemijski koktel pomaže alkoholu i toksinima da brže sagorevaju i detoksifikuju telo. A ako dodate nekoliko kapi ljutog sosa Tabasco u čašu soka, ovi procesi će se samo ubrzati.

SIROVO JAJE

Sirova jaja pravi su prijatelji onih koji previše piju. Obično se piju ujutru na prazan stomak, kada već postoje znaci alkoholisanosti. Međutim, ovaj proizvod može poslužiti kao prilično efikasno sredstvo za sprečavanje mamurluka. Sirovo jaje popijeno neposredno pre ili tokom zabave sadrži supstancu koja se naziva avidin. Pomaže vitaminima B, koji su odgovorni za preradu etanola.

AKTIVNI UGALJ

Aktivni ugalj dolazi u pomoć ne samo običnom hranom, već i trovanjem alkoholom, koje često prati sindrom mamurluka. Prirodni je apsorbent koji prodire u stomak, a zatim u creva, upija toksine, a zatim se na prirodan način izlučuje iz tela. Ugalj je dobar kao preventivno sredstvo (tada treba uzeti 1 tabletu na svakih 10 kg vaše težine posle zabave pre spavanja) i kao hitnu pomoć u slučaju već pojave malaksalosti (isti broj tableta treba slomiti, rastvoriti u čaši vode i piti rezultujuću smesu).

SENDVIČ SA SLANINOM

Britanski naučnici više puta su nas zadivili svojim otkrićima u najneočekivanijim oblastima - tema mamurluka nije zaobišla njihov radoznali um. 2009. godine naučnici su otkrili da će sledećeg jutra nakon pijenja najbolji lek za bolest biti sendvič sa slaninom. Svinjska mast sadrži veliku količinu aminokiselina, a hleb će zasititi oslabljeno telo brzim ugljenim hidratima.. Bogate mesne čorbe i supe kao jutarnje jelo posle olujne noći preporučuju se širom sveta: od istočne Evrope do Latinske Amerike.

HARINGA

U Nemačkoj je sledećeg jutra posle dugih gozbi uobičajeno da se leče haringom, a ne pivom, kao što možda mislite. Jelo napravljeno od ove masne slane ribe naziva se rollmops i sastoji se od tankih kriški haringe umotanih u ukiseljeno povrće. Njegove izdašne epitete krstile su popularne glasine „doručak posle pića“, a ovo prikladno ime možda govori samo za sebe.

  

Povezane teme

Fitnes

Zašto su slatkiši neophodni našem telu

Da li je pametno izbaciti šećer u potpunosti iz ishrane?

Nega kože

Suve usne: 10 saveta za zaštitu usana zimi

Kako se otarasiti suvih i perutavih usana tokom hladne sezone?

Fitnes

8 namirnica koje možete da jedete noću kako ne biste naštetili figuri

Iz nekog razloga, hrana postaje posebno ukusna i poželjna noću. Pročitajte o tome kako kombinovati posao sa zadovoljstvom u našem materijalu.

Parfemi

Sa mirisom mora, maslinovog drveta i shea maslaca: kolekcija L'Occitane za muškarce

Ukoliko želite da poklonite svom partneru mirise inspirisane prirodom.

Parfemi

Anemone, bršljan i kamilica: botanička reklamna kampanja Loewe Perfumes

Beauty snimanje nove kolekcije mirisa Botanical Rainbow.

Parfemi

Costa Azzurra - Tom Ford

Sunčano blaženstvo, primorska estetika i jedinstvena čarolija mediteranske atmosfere - u jednoj bočici.

Parfemi

Parfem sa mirisom proleća: pokazuje Kaja Gerber

Na šta miriše proleće? Ko zna, možda je to novi miris DAISY MARC JACOBS SPRING Marca Jacobsa.

Fitnes

Gvinet Paltrou lansira svoj prvi wellness vibrator

Seksualno zdravlje je novi izvor prihoda holivudske glumice.

Fitnes

Želite da imate ravan stomak? Evo 13 saveta koji deluju!

Za početak, razjasnimo - nemoguće je ukloniti masti ili „smršati“ samo jedan deo tela.

Parfemi

Deva Kasel je ponovo lice Dolce & Gabbane

Ćerka Monike Beluči i Vinsenta Kasela, Deva nastavlja saradnju sa italijanskim brendom Dolce & Gabbana.

Nega kože

Irina Šajk i Mimi Luzon objavile su zlatnu masku od 24 karata

Zlatne maske Mimi Luzon od 24 karata već su postale važan ritual lepote među mnogim poznatim ličnostima.

Make up

Off-White je objavio prvu limitiranu kolekciju šminke

Za sada je dostupna samo u Koreji, Kini i Japanu.