Fitnes

Da li vam hipnoza može pomoći da smanjite kilažu?

Izbacili ste prerađeni šećer iz svoje ishrane i posećujete teretanu nekoliko puta nedeljno, ali iz nekog razloga, tih poslednjih pet kilograma koje pokušavate da skinete već godinama, nikako da odu.

Da li vam hipnoza može pomoći da ih se rešite? Moguće je. Evo šta sve morate znati o kanalisanju ove holističke prakse, kako biste dostigli svoje ciljeve u gubljenju kilograma. 

Šta je hipnoterapija? 

Najjednostavnije rečeno, hipnoterapija je tip alternativne medicine, koji koristi hipnozu kako bi kreirao stanje fokusirane pažnje, tokom kog se koriste pasivne sugestije, kako bi se pacijentima pomoglo da se izbore sa brojnim problemima. 

U pitanju je forma holističkog lečenja, koja postaje opšte prihvaćena i primenjena u čitavom svetu, poput akupunkture i meditacije, foksurajući se na um, duh i telo, sa ciljem dostizanja optimalnog zdravlja. 

Ideja ovih tretmana je dostizanje celokupnog dobrostanja kroz pravi balans u životu. Kada posetite hipnotičara, oni će se verovatno pozabaviti vašim izlečenjem uzimajući u obzir sve stvari iz vašeg okruženja – svakodnevni stres, ishranu i lekove koje ste pili u prošlosti. I dok neki favorizuju modernu medicine radije nego holističke tretmane, sve češće se praktikuju oba metoda lečenja. 

Šta možete očekivati od jedne sesije hipnoterapije?

Hipnoterapija nije forma psihoterapije, ali vas može asocirati na Kognitivnu Bihevioralnu terapiju. Ona se uglavnom odvija u mirnom, terapeutskom okruženju, gde će vas hipnotičar dovesti do opuštenog stanja i sugerisati vam nove načine na koje možete misliti o stvarima koje vam mogu pomoći da promenite svoje ponašanje. Za razliku od onoga što možemo videti u filmovima i serijama, nećete biti bez svesti, u snu ili van kontrole tokom terapije – jasno ćete čuti svog terapeuta, ali na vama ostaje da li ćete mu odgovoriti ili ne. 

Evo još nekih stvari koje se mogu dogoditi: 

1. Možda ćete biti nervozni 

Pre nego što odete na svoj tretman, sasvim je normalno da budete nervozni. Hipnoterapija je nešto slično vođenoj meditaciji i niko vas neće hipnotisati protiv vaše volje. Štaviše, do hipnoze ne može doći osim ukoliko niste sasvim otvoreni i opušteni.

2. Možda ćete plakati

Kada uđete u hipnotisano stanje, sasvim je normalno da vaše telo ispolji sve emocije koje ste skrivali u sebi. Jednostavno im se prepustite. 

3. Možda ćete izgubiti pojam o vremenu

Kada izađete iz hipnotisanog stanja, bićete svesni šta se dogodilo, ali, ono što je vama delovalo kao sesija od tri minuta, verovatno je trajalo skoro pola sata. Nakon svoje prve sesije, možda budete malo dezorijentisani, kao kada se probudite iz kvalitetne dremke. 

4. Možda ćete morati da odete više puta 

Neki ljudi mogu biti totalno transformisani tokom samo jedne sesije, dok je drugima potrebno više tretmana. Takođe, hipnoza ne mora uopšte biti delotvorna, jer zapravo zavisi od volje vašeg mozga da ode do podsvesnog mesta i bude otvoren za sugestije.

Da li hipnoterapija zaista pomaže kod gubitka kilaže? 

Ideja iza hipnoterapije za gubitak kilograma jeste ta, da se tokom hipnoze na vaš um može uticati da promeni loše navike zbog kojih zadržavate višak kilograma. Takođe, prema nekim navodima, hipnoterapija može pomoći ljudima koji previše razmišljaju o svojoj dijeti i gubitki kilaže, što ih na kraju dovodi do gojenja. 

Sa naučnog stanovišta gledano, nema određene tvrdnje vezane za hipnoterapiju. Ipak, možda vredi pokušati, jer zapravo ne može da škodi?

 

Povezane teme

Fitnes

Prejedanje usled stresa – kako ga sprečiti

Ostajete posle radnog vremena na poslu, partner vas iritira, imate stotinu stvari na svojoj listi obaveza… A šta vi radite?

Make up

Lanci i prstenje: praznična makeup kolekcija Chanel 2020

Chanel praznična kolekcija 2020 nosi naziv Les Chaînes D’Or De Chanel i posvećena je legendarnom zlatnom lancu satkanom od crne kožne vrpce, jednom od kultnih simbola modne kuće.

Make up

Beauty evolucija Eme Stoun

Teško je setiti se vremena kada Ema Stoun nije bila jedno od glavnih glumačkih imena, izvor fenomenalne inspiracije stila i lepote.

Fitnes

Ginekolog otkriva: koja pitanja morate postaviti svom lekaru

Poput plaćanja računa i poreza, poseta ginekologu je apsolutno neophodna, iako nije nimalo zabavna…

Parfemi

Twist & Spray: Chanel je predstavio muški parfem u prikladnom formatu za putovanja

Chanel je predstavio ažuriranu verziju muških mirisa Bleu de Chanel

Fitnes

Za imunitet i dobro raspoloženje: kako pravilno čuvati đumbir?

Očuvanje korisnih svojstava najpopularnije superhrane.

Kosa

Instagram nedelje: najneobičnije frizure i boje

Leopard, geometrijski motivi, ruže...

Fitnes

Šta treba raditi posle seksualnog odnosa kako biste izbegli infekcije

Infekcije urinarnog trakta se mogu pojaviti same od sebe, ali, ukoliko ste seksualno aktivni, šanse da se jedna od njih razvije su daleko veće.

Kosa

Street style: 35 frizura za svaki dan

Da li je frizura važna prilikom kreiranja stajlinga? Naš odgovor je – Da!

Fitnes

7 načina da sagorite 100 kalorija bez vežbanja

Ako sve ovo učinite odjednom, možete sagoreti 700 kalorija.

Fitnes

5 razloga zašto vas boli glava

Da li ste loše spavali? Vreme se menja? Da li pritisak ponovo ruši sve rekorde? Šta se zapravo može skrivati iza migrene?

Fitnes

Maggi dijeta - šta je to i da li uopšte deluje?

Ne, nećete morati da jedete pileći bujon!

Fitnes

Šta se dešava sa telom kada jedete kruške

I zašto ih ne treba jesti na prazan stomak?

Nega kože

Farel Vilijams lansira liniju kozmetike

Farel Vilijams lansira liniju proizvoda za negu kože za sve polove.

Nega kože

Neutrogena lansira dve nove linije za negu kože

Neutrogena je brend za negu kože koji je posvećen pružanju rešenja bez kompromisa, koja prave stvarnu i dugotrajnu razliku.