grazia

Fitnes

Da li vam hipnoza može pomoći da smanjite kilažu?

Izbacili ste prerađeni šećer iz svoje ishrane i posećujete teretanu nekoliko puta nedeljno, ali iz nekog razloga, tih poslednjih pet kilograma koje pokušavate da skinete već godinama, nikako da odu.

Da li vam hipnoza može pomoći da ih se rešite? Moguće je. Evo šta sve morate znati o kanalisanju ove holističke prakse, kako biste dostigli svoje ciljeve u gubljenju kilograma. 

Šta je hipnoterapija? 

Najjednostavnije rečeno, hipnoterapija je tip alternativne medicine, koji koristi hipnozu kako bi kreirao stanje fokusirane pažnje, tokom kog se koriste pasivne sugestije, kako bi se pacijentima pomoglo da se izbore sa brojnim problemima. 

U pitanju je forma holističkog lečenja, koja postaje opšte prihvaćena i primenjena u čitavom svetu, poput akupunkture i meditacije, foksurajući se na um, duh i telo, sa ciljem dostizanja optimalnog zdravlja. 

Ideja ovih tretmana je dostizanje celokupnog dobrostanja kroz pravi balans u životu. Kada posetite hipnotičara, oni će se verovatno pozabaviti vašim izlečenjem uzimajući u obzir sve stvari iz vašeg okruženja – svakodnevni stres, ishranu i lekove koje ste pili u prošlosti. I dok neki favorizuju modernu medicine radije nego holističke tretmane, sve češće se praktikuju oba metoda lečenja. 

Šta možete očekivati od jedne sesije hipnoterapije?

Hipnoterapija nije forma psihoterapije, ali vas može asocirati na Kognitivnu Bihevioralnu terapiju. Ona se uglavnom odvija u mirnom, terapeutskom okruženju, gde će vas hipnotičar dovesti do opuštenog stanja i sugerisati vam nove načine na koje možete misliti o stvarima koje vam mogu pomoći da promenite svoje ponašanje. Za razliku od onoga što možemo videti u filmovima i serijama, nećete biti bez svesti, u snu ili van kontrole tokom terapije – jasno ćete čuti svog terapeuta, ali na vama ostaje da li ćete mu odgovoriti ili ne. 

Evo još nekih stvari koje se mogu dogoditi: 

1. Možda ćete biti nervozni 

Pre nego što odete na svoj tretman, sasvim je normalno da budete nervozni. Hipnoterapija je nešto slično vođenoj meditaciji i niko vas neće hipnotisati protiv vaše volje. Štaviše, do hipnoze ne može doći osim ukoliko niste sasvim otvoreni i opušteni.

2. Možda ćete plakati

Kada uđete u hipnotisano stanje, sasvim je normalno da vaše telo ispolji sve emocije koje ste skrivali u sebi. Jednostavno im se prepustite. 

3. Možda ćete izgubiti pojam o vremenu

Kada izađete iz hipnotisanog stanja, bićete svesni šta se dogodilo, ali, ono što je vama delovalo kao sesija od tri minuta, verovatno je trajalo skoro pola sata. Nakon svoje prve sesije, možda budete malo dezorijentisani, kao kada se probudite iz kvalitetne dremke. 

4. Možda ćete morati da odete više puta 

Neki ljudi mogu biti totalno transformisani tokom samo jedne sesije, dok je drugima potrebno više tretmana. Takođe, hipnoza ne mora uopšte biti delotvorna, jer zapravo zavisi od volje vašeg mozga da ode do podsvesnog mesta i bude otvoren za sugestije.

Da li hipnoterapija zaista pomaže kod gubitka kilaže? 

Ideja iza hipnoterapije za gubitak kilograma jeste ta, da se tokom hipnoze na vaš um može uticati da promeni loše navike zbog kojih zadržavate višak kilograma. Takođe, prema nekim navodima, hipnoterapija može pomoći ljudima koji previše razmišljaju o svojoj dijeti i gubitki kilaže, što ih na kraju dovodi do gojenja. 

Sa naučnog stanovišta gledano, nema određene tvrdnje vezane za hipnoterapiju. Ipak, možda vredi pokušati, jer zapravo ne može da škodi?

 

Povezane teme

Trendovi

Najnoviji nail trend odgovara nestabilnom letnjem vremenu

Cloud nail: najnoviji nail art trend koji smo pronašli na Instagramu!

Make up

10 najboljih BB krema - jer se na leto opraštamo od teških pudera

U letnjim mesecima svi želimo da naša šminka bude što svežija i laganija. BB kreme su idealan saveznik da se to postigne!

Nega kože

Anew Hydra ProVita-D dnevna krema pruža 72 sata hidratacije

Avon inovacija sa ekskluzivnom ProVita-D tehnologijom

Fitnes

Da li je sir zabranjen ukoliko želite da izgubite kilograme

„Mogu li da jedem sir kada pokušavam da smršam?“ - jedno je od najčešće postavljanih pitanja nutricionistima.

Fitnes

Zašto je važno posvetiti 10 minuta dnevno meditaciji

Otkrivamo kako da se oraspoložimo i osećamo bolje za samo 10 minuta dnevno.

Parfemi

Letnji prijatelj: najlepši parfemi sa notom irisa

Sezona cvetanja irisa (perunike) je u punom jeku. Podsećamo na najpoznatije mirise u istoriji parfimerije sa notom irisa.

Nega kože

Zašto svima trebaju ledene kupke

Ući u kadu punu ledene vode, a zatim i neko vreme tamo ostati može izgledati kao nešto zaista ludo.

Kosa

5 načina da napravite savršene lokne bez toplote

Niko od nas ne može da odoli dugim uvojcima i predivnim talasima u kosi.

Trendovi

4 sveže ideje za manikir koje ćemo sigurno isprobati ovog leta

Za prve dane leta biramo žive boje i trendi manikir sa naglaskom na detalje.

Kosa

Smeđa kosa: 5 vrhunskih načina za oživljavanje boje tokom leta

Od proleća sanjamo da leto dočekamo sa potpuno novom bojom i frizurom i konačno je došlo vreme.

Fitnes

Naomi Kembel otkriva na Instagramu tajnu savršenog tela

Naomi Kembel je poznata po svom fit telu i savršeno oblikovanim nogama.

Kosa

Boemske frizure za letnje šetnje

Ukoliko želite da ovog leta budete „dete cveća“ izdvojili smo za vas niz frizura koje ćete lako napraviti i koje su potpuno inspirisane 70-im godinama.