Fitnes

#Imunitet: ekstrakt belog luka - moderna verzija leka protiv gripa

Sve novo je dobro zaboravljeno staro.

Novi korona virus i sezonski epidemija gripa izazvali su porast interesovanja za voće, povrće i multivitamine, koji se mogu koristiti kao SOS lek protiv prehlade.

Iako lekari ističu da se imunitet ne može ojačati uzimanjem jedne ili dve čarobne pilule, može se učiniti nešto da se zaštiti od bolesti. Pre svega, trebalo bi da obratite pažnju na pranje ruku. Drugo, uključite hranu bogatu cinkom u svoju ishranu. I treće - i ovde prelazimo na "tešku artiljeriju" - u ishranu možete dodati dodatke ishrani sa ekstraktom belog luka.

Kao što su pokazala istraživanja, ekstrakt belog luka mnogo je korisniji od soka koji se dobija od svežeg belog luka. U koncentrovanom obliku tableta ili kapsula, takođe ekstrakt belog luka, pretvara se u oružje ubicu protiv gripa i prehlade. U članku objavljenom u časopisu Journal of Nutrition za 2016. godinu, naučnici su rekli da uzimanje tableta sa ekstraktom belog luka tokom 45 dana značajno stimuliše imunološke ćelije i smanjuje ozbiljnost upalnih procesa koji često prate običnu prehladu. Duži unos ekstrakta belog luka pomaže ublažavanju simptoma gripa i  značajno smanjuje trajanje bolesti.

Prijatni bonus za one koji se namršte od same reči „beli luk“ je da savremene tablete nemaju karakterističnu aromu i ne izazivaju loš zadah.

#Imunitet: sok od celera koji supermodeli piju da se ne bi razboleli

Povezane teme

Fitnes

Šta se dešava sa telom kada redovno idete na masažu?

Prijatan način da se oslobodite stresa i postignete skladno i zdravo telo.

Make up

Irina Šajk u novoj reklamnoj kampanji Pat McGrath

Pre mesec dana Irina Šajk ukrasila je novu reklamnu kampanju za vansezonsku kolekciju brenda Burberry, a sada se pojavila u videu kozmetičkog brenda Pat McGrath Labs, posvećenom n...

Kosa

Neka svaki dan bude dobar dan za tvoju kosu

Svima nam se to dešavalo - uveče potpuno svesno odaberemo da ne operemo kosu, naivno verujući da će naša frizura i sutradan izgledati dobro. Bezbrižno zaspimo, a ujutru…

Parfemi

Yes I Am: miris za najpouzdanije devojke

Miris kupina za vrlo cool devojke.

Parfemi

Lejdi Gaga - lice novog mirisa Valentino

Kada se Lejdi Gaga i modna kuća Valentino sastanu, događa se magija.

Nega kože

Barbie x GlamGlow: maska za lice protiv akni i masnog sjaja kože

GlamGlow je predstavio Supermud Cearing Treatment masku za lice, koja čisti pore, uklanja masni sjaj, a takođe ublažava upalu.

Make up

Muza Lagerfelda: najupečatljiviji beauty look sa Chanel Haute Couture revije

Pre neki dan održana je prezentacija prve digitalne revije modne kolekcije Chanel Haute Couture 2021, koja je simbolično bila posvećena legendarnom Karlu Lagerfeldu.

Parfemi

Vatrena noć: novi miris Louis Vuitton sa tamjanom

Louis Vuitton predstavio je novi parfem Nuit de Feu, miris za koji njegov kreativac, parfimer Žak Kavalje Beletrud, veruje, da miriše tačno poput letnje noći u pustinji, sa vatrom...

Parfemi

Parfemi za leto 2020: 30 neodoljivih mirisnih noviteta

Mirisi za leto 2020. su himna ženstvenosti.

Kosa

Skupite kosu: 10 jednostavnih frizura za toplo leto

Da biste lakše podnosili tople letnje dane, najbolje je nositi odeću od prirodnih tkanina i, naravno, skupiti kosu.

Trendovi

Margo Robi: 15 najlepših beauty izgleda

Najbolji beauty izgledi jedne od najlepših devojaka u Holivudu.