Fitnes

Maggi dijeta - šta je to i da li uopšte deluje?

Ne, nećete morati da jedete pileći bujon!

Naziv Maggi dijete može zbuniti neiskusnog čitaoca - ne, ne predlažemo vam da smršate na kockama Maggi.. Uopšte vam ne predlažemo da smršate: žene bilo koje težine su veoma lepe. Ali ako vas radoznalost ili želja da izgubite nekoliko kilograma za nekoliko nedelja natera da eksperimentišete sa dijetama sa Interneta, otkrili smo šta je Maggi dijeta (navodno nazvana po Margaret Tačher, ili po njenom nutricionisti).

Koja je tajna Maggie dijete?

U osnovi, Maggi je vrsta proteinske dijete koja se zasniva na jajima, ribi, mesu i živini. Ali, za razliku od drugih proteinskih dijeta, Maggi dozvoljava upotrebu voća: jabuka, krušaka, lubenica, pa čak i agruma. Zbog ovoga je relativno lako tolerisati i ne izaziva nesalomljivu želju da se pojede sve nakon povratka na uobičajenu ishranu. Maggi dijeta je dizajnirana za četiri nedelje - možda je ovo njena glavna tajna. Smanjenje količine hrane i smanjenje sadržaja kalorija u delovima (uglavnom zbog činjenice da kažemo „pa-pa” ugljenim hidratima) tokom celog meseca ne može, a da ne utiče na kilograme.

Maggi dijeta se zasniva na pravilnosti i strogom pridržavanju dijete i veličine porcija. Dijeta je planirana da stimuliše metabolizam i ubrza proces sagorevanja masti uz minimalni napor. Zbog toga, na primer, tokom dijete ne možete zameniti ručak i večeru ili zameniti proizvode analognim - ako treba da jedete pomorandžu u rasporedu doručaka, ne možete je zameniti drugim citrusnim voćem. Da bi dijeta bila što efikasnija, ne zaboravite na dovoljan unos tečnosti: čistu vodu za piće, mineralnu vodu, zeleni čaj. Maggi dijeta dozvoljava kafu, ali strogo bez šećera i mleka.

ČAROBINA DIJETA: JELOVNICI ZA SVAKI DAN

Prva nedelja

Ponedeljak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: bilo koje voće u bilo kojoj količini na izbor: jabuke, kruške, kivi, pomorandže. Ne možete mešati.

Večera: kuvano ili pečeno meso, osim jagnjetine.

Utorak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: kuvana ili pržena piletina, bez kože.

Večera: 2 kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavca i paprike, pomorandža, tost.

Sreda

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: tost od celog zrna, nemasni sir, salata od paradajza

Večera: kuvano ili pečeno meso, osim jagnjetine.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: bilo koje voće u bilo kojoj količini: jabuke, kruške, kivi, pomorandže. Ne možete mešati.

Večera: 2 kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso.

Petak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: 2 meko kuvana jaja, povrće na pari po vašem izboru: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice.

Večera: celi grejp, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bela riba (kuvana, pečena ili pržena).

Subota

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: bilo koje voće u bilo kojoj količini na izbor: jabuke, kruške, kivi, pomorandže. Ne možete mešati.

Večera: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso, prženo ili pečeno.

Nedelja

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: kuvana ili pržena piletina, salata od paradajza, povrće na pari: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice, jedna pomorandža.

Večera: povrće na pari po vašem izboru: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice.

Druga nedelja

Ponedeljak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso, prženo ili pečeno.

Večera: ceo grejp, 2 meko kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike.

Utorak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: kuvano ili prženo meso, salata.

Večera: 2 kuvana jaja, jedan grejpfrut ili narandža.

Sreda

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: kuvano ili prženo meso, salata.

Večera: 2 kuvana jaja, jedno grejpfrut ili narandža.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: 2 kuvana jaja, bilo koji nemasni sir, kuvano povrće.

Večera: 2 kuvana jaja.

Petak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: pržena ili kuvana bela riba.

Večera: 2 kuvana jaja.

Subota

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpa.

Ručak: prženo ili kuvano nemasno meso, paradajz, grejp ili narandža.

Večera: voćna salata od pomorandže, dinje, jabuke, breskve, mandarine.

Nedelja

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže.

Ručak: salata od paradajza, tikvice na pari i boranija, piletina, grejpfrut.

Večera: salata od paradajza, šargarepa na pari i zeleni grašak, piletina

TREĆA NEDELJA

Ponedeljak

Za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Utorak

Za doručak, ručak i večeru - sirovo ili kuvano povrće, osim krompira.

Sreda

Za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Četvrtak

Za doručak, ručak i večeru - riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće, osim krompira.

Petak

Za doručak, ručak i večeru - nemasno kuvano ili prženo meso ili piletina, kuvano povrće, osim krompira.

Subota

Za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Nedelja

Za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

ČETVRTA NEDELJA

Hrana se može jesti ceo dan u bilo koje doba, ali bez dodataka.

Ponedeljak

Pileća prsa, konzerva tunjevine, 4 krastavca, 4 paradajza, tost od žitarica i grejp rasporedite u tri obroka.

Utorak

Tokom tri obroka rasporedite 4 kriške nemasnog mesa, 4 krastavca, 3 paradajza, tost od žitarica, pomorandžu, jabuku.

Sreda

Rasporedite sveži sir 200 gr. kuvano povrće, osim krompira, 2-3 krastavca, 2 paradajza, 1 pomorandža.

Četvrtak

Pileća prsa, krastavac, 3 paradajza, tost, grejp rasporedite u tri obroka.

Petak

Podelite 2 tvrdo kuvana jaja, 3 paradajza, salatu od paradajza, krastavaca, šargarepe, paprike i grejpa na tri obroka.

Subota

U tri obroka rasporedite 2 kuvana pileća prsa, 100 g nemasnog sira, 2 krastavca, 2 paradajza, čašu jogurta, pomorandžu

Nedelja

Rasporedite 2 konzerve tunjevine, 2 krastavca, 2 paradajza, tost, kuvano povrće osim krompira i grejp.

 

Povezane teme

Kosa

Najbolja ulja za zdravu i sjajnu kosu

Za suvu i lomljivu kosu, za rast i perut - otkrivamo vam sve o najboljim uljima za kosu.

Nega kože

Keramidi umesto retinola: najbolji sastojak protiv starenja kože

Naša koža sastoji se skoro od 50 procenata ceramida (keramida), pa ne treba da čudi što ovaj sastojak igra vitalnu ulogu u određivanju izgleda i osetljivosti naše kože.

Nega kože

Silikoni u kozmetici: 7 dobrih razloga da ih izbegavate

Reći ćemo vam šta su zapravo silikoni, kakav efekat imaju na našu kožu i kako (i što je najvažnije) da ih prepoznamo u proizvodima.

Parfemi

Vreme i staklo: kako pravilno čuvati omiljene parfeme

Da ne bi izgubili miris i jedinstveni šarm.

Fitnes

Zašto su slatkiši neophodni našem telu

Da li je pametno izbaciti šećer u potpunosti iz ishrane?

Nega kože

Suve usne: 10 saveta za zaštitu usana zimi

Kako se otarasiti suvih i perutavih usana tokom hladne sezone?

Fitnes

8 namirnica koje možete da jedete noću kako ne biste naštetili figuri

Iz nekog razloga, hrana postaje posebno ukusna i poželjna noću. Pročitajte o tome kako kombinovati posao sa zadovoljstvom u našem materijalu.

Parfemi

Sa mirisom mora, maslinovog drveta i shea maslaca: kolekcija L'Occitane za muškarce

Ukoliko želite da poklonite svom partneru mirise inspirisane prirodom.

Parfemi

Anemone, bršljan i kamilica: botanička reklamna kampanja Loewe Perfumes

Beauty snimanje nove kolekcije mirisa Botanical Rainbow.

Parfemi

Costa Azzurra - Tom Ford

Sunčano blaženstvo, primorska estetika i jedinstvena čarolija mediteranske atmosfere - u jednoj bočici.

Parfemi

Parfem sa mirisom proleća: pokazuje Kaja Gerber

Na šta miriše proleće? Ko zna, možda je to novi miris DAISY MARC JACOBS SPRING Marca Jacobsa.

Fitnes

Gvinet Paltrou lansira svoj prvi wellness vibrator

Seksualno zdravlje je novi izvor prihoda holivudske glumice.