grazia
X

Fitnes

Merilin Monro: Neobična dijeta i program vežbanja koji je sledila

1952. godine Merilin Monro je predstavila vežbe i dijetu koju je sledila i to nije baš ono što bismo danas predložili.

Netflix priprema dokumentarni film sa biografijom Merilin Monro i ne može biti boljeg izgovora za povratak u vreme kada je ultimativni seks simbol "dominirao" svetom svojom ženstvenošću i lepotom. Ubrzo nakon svog debija na velikom platnu sa serijom romantičnih komedija, Merilin Monro je podelila svoju fitnes rutinu sa časopisom Pageant.

“Iskreno nikada nisam pomislila 'Moje telo je sjajno, sve dok nisam počela da razmišljam o tome'", rekla je na početku intervjua, dodajući „nikada nisam posebno uživala u aktivnostima na otvorenom kao što su tenis, golf ili plivanje. Svakog jutra provedem 10 minuta radeći vežbe za jačanje mišića sa malim tegovima, jer znam da one rade kod mene."

Ove vežbe bile su i prva stvar koju je uradila odmah nakon pranja zuba i lica.

„Ležim na podu pored svog kreveta i započinjem svoju prvu vežbu. Ovo je jednostavna vežba koja pomaže podizanju grudnog koša i sastoji se od podizanja 2 kg. Otvorenih ruku podižem ih preko glave 15 puta, polako. Ponavljam vežbu još 15 puta. Zatim, ruka je pod uglom od 45 stepeni dok kružim tegovima u rukama dok se ne umorim. Ne brojim ritmično u sebi. Ne bih mogla da podnesem vežbu ako bih morala tako da brojim“, rekla je, opisujući svoje vežbanje.

Na pitanje „Šta jedete za doručak“ Monro je odgovorila da pre kupanja stavi mleko da se zagreje. Dok je vruće dodaje dva sirova jaja, promeša i popije neobično piće. Multivitamin dopunjuje njen doručak, koji nije tako hranljiv.

Kakva je bila njena večera?

„Svake večeri zastajem u radnji pored svog hotela i kupujem meso, jagnjetinu ili govedinu. Skuvajte je sa 4 ili 5 sirovih šargarepa. Ovo je moja večera. Nikad mi nije dosadila sirova šargarepa, delimično se osećam kao zeka“, kaže ona, naglašavajući da dobar san stavlja iznad svega.

U zavisnosti od posla, svake noći je spavala od 5 do 10 sati. „Spavam u francuskom krevetu, bez pidžame i spavaćice. Uznemiravaju me, tokom sna nosim samo svoj parfem, Chanel No 5 ".

foto:Pinterest

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

Grown Alchemist – jedan od najvoljenijih skincare brendova svetskih zvezda

U „Berlin 90-tih“ ambijentu predstavljen je jedan od najvoljenijih skincare brendova svetskih zvezda, Grown Alchemist.

Trendovi

(Ne)običan manikir za Dan zaljubljenih

Minimalistička srca na noktima - ko im može odoleti?

Trendovi

5 beauty trendova koje kopiramo sa Nedelje visoke mode u Parizu

Od minimalističkih i sjajnih do tamnih i metalik, donosimo vam beauty trendove direktno sa modnih pista za proleće/leto 2023.

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje