Fitnes

Prejedanje usled stresa – kako ga sprečiti

Ostajete posle radnog vremena na poslu, partner vas iritira, imate stotinu stvari na svojoj listi obaveza… A šta vi radite?

Krećete se prema frižideru i jedete veliku količinu hrane sa šećerom, ugljenim hidratima i drugim elementima koji nisu baš toliko zdravi, a posle se kajete. Prejedanje usled stresa je sasvim uobičajena stvar, ali na sreću, postoje strategije koje tu pojavu mogu držati pod kontrolom. Ovog puta predstavljamo vam sedam strategija smislenog obedovanja, koje potiču od kuvara, nutricioniste i reiki majstora. 

Proverite svoj novi gladi

Da li jedete jer ste gladni ili iz navike ili emocije? Kada postanete svesni osećaja svog tela, lako ćete savladati tehnike pravilnog obedovanja. Što ste više u dodiru sa svojim emocijama, to ćete bolje kontrolisati svoje navike. 

Uvedite meditaciju u svoju svakodnevnu rutinu

Meditacija je neverovatni alat koji vam daje priliku da promenite stanje svog uma. Kada meditirate, i samo nekoliko minuta, možete smanjiti svoj celokupni stres, zadržati fokus i usmeriti se. na taj način ćete sprečiti prejedanje usled stresa, bez mnogo muke. 

Napravite pauzu

Ako počnete da osećate poriv da pojedete svoj stres, napravite kratku pauzu od aktivnosti kojom se trenutno bavite. Prošetajte oko zgrade, kuće ili kancelarije. Promenite svoju psihologiju i način razmišljanja, kako biste se odvojili od stresa. 

Kupite biljnu hranu 

Znate za izreku “Daleko od očiju daleko od srca”? Pa, isto to važi i za brzu i nezdravu hranu. Tokom stresnog perioda u životu, napunite svoju ostavu, frižider i police povrćem, orašastim plodovima i avokadom. 

Dovoljno spavajte

Navike u ishrani se često pogoršavaju kada ne spavate dovoljno. Ukoliko spavate manje nego što treba, naše nadbubrežne žlezde više nisu u ravnoteži, naš nivo kortizola raste i jednostavno želimo da odgovorimo na naše porive. Trudite se da spavate sedam ili osam sati svake večeri, kako biste se izborili sa prejedanjem usled stresa. 

Budite hidrirani

Unos velike količine vode je veoma važan svakog dana, a posebno tokom stresnog perioda u životu. Veoma često, kada pomislimo da smo gladni ili umorni, zapravo smo samo dehidrirani. Umesto slatkih pića za koja smatramo da će nas umiriti, popijte čašu vode ili šolju neslađenog čaja. 

Budite dobri sami prema sebi 

Kada dođe do prejedanja usled stresa, znajte da to nije kraj sveta. Setite se da je to sasvim uobičajena stvar i budite nežni prema sebi. Nemojte sebi nabacivati više krivice nego što je zasluženo i trudite se da budete bolji nego ranije. 

Povezane teme

Nega kože

Miris ženstvenosti: Chanel parfimisana krema za telo

Chanel je predstavio novu parfimisanu kremu za telo GABRIELLE CHANEL, koja ne samo da savršeno hidrira kožu, već iza sebe ostavlja suptilan cvetni miris.

Parfemi

1.300 boca širom sveta: Armani Prive couture parfemi posvećeni ručno izrađenom ikatu

Armani Prive Haute Couture IKAT BLEU i IKAT ROUGE biće u prodaji u februaru 2021. godine u ograničenom izdanju od 1.300 numerisanih komada u odabranim prodavnicama širom sveta.

Trendovi

Manikir nedelje: kristalno cveće na noktima Bili Ajliš i Rosalie

Senzacionalni beauty-detalj u spotu „Lo vas a olvidar“ dve najmodernije pevačice našeg doba.

Parfemi

Parfemi: 7 noviteta koje ćete osetiti čak i kroz masku

Noviteti u parfimeriji stižu i spremni su da vas očaraju ekskluzivnošću i elegancijom. Koji god da odaberete jedan od ovih parfema ostaviće svoj trag.

Fitnes

Kako cink pomaže u borbi protiv virusa

Nezamenjivi element u tragovima.

Fitnes

5 nevidljivih stvari od kojih se umaramo

Faktori na koje treba paziti da biste bili energični tokom celog dana.

Nega kože

5 mitova o retinolu

Mit ili stvarnost: da li je retinol zaista loš za našu kožu?

Nega kože

LE BAIN DE CHANCE: šta ako kupanje postane vaš novi srećni ritual?

CHANEL predstavlja tri nova proizvoda iz linije CHANCE za negu tela koji podstiču sreću.

Fitnes

Šta se dešava sa telom nakon tuširanja hladnom vodom

Zašto je ledeni tuš koristan i kako se naviknuti?

Fitnes

3 mita o sagorevanju masti u koje morate prestati da verujete

Sagorevanje masti je ključni deo gubitka kilograma.