Aerobik sa Sindi Kraford: zašto smo se zaljubili u retro treninge

Dok smo u karantinu u potrazi smo za online treninzima koje možemo raditi kod kuće. Međutim, u moru videa važno je pronaći jednostavan, efikasan trenign koji ne zahteva dodatnu sportsku opremu. I što je najvažnije – mora da vam se dopada!

Mi smo inspirisani dobrim starim aerobikom! Otkrivamo vam jedinstvenu estetiku i ludu energiju ikoničnih fitnes zvezda tog vremena.

Trening sa Sindi Kraford

Sklonite se na trenutak od stvarnosti i upustite se u nostalgične osamdesete i devedesete. I ne samo to! U to vreme su skoro svi supermodeli predstavili svoje video treninge, ali samo Sindi Kravford ih je učinila legendarnim. Zajedno sa ličnim trenerom,  snimili su jednostavne i razumljive komplete vežbi za koje su vam potrebni samo prostirka i stolica. Sindi uspešno kombinuje snagu i kardio vežbe. Glavna karakteristika esteta: video trening snimljen na krovu nebodera i na samoj plaži. 54-godišnja manekenka je još u savršenom stanju, što samo dokazuje efikasnost njenog sistema treninga.

Džejn Fonda –  ideologija aerobika

Džejn je započela svoju karijeru kao fitnes trener kad joj je bilo 30 godina, a vrhunac popularnosti dostigla je sa 50 godina. U stvari, izumila je aerobik, osnovala sopstvenu mrežu fitnes klubova i postala uzor generaciji. Uprkos činjenici da glumica i trener ima već 82 godine, ona ostaje primer svojim pratiocima u tome kako da lepo ostanu u formi i kad ostare.

Bili Blanks i Tae Bo

Tae-bo je sistem treninga koji je razvio Bili Blanks, američki šampion u borilačkim veštinama. Program treninga kombinuje elemente taekvondoa i boksa u ritmičkoj muzici. Sistem je stekao svetsku popularnost, a tae-bo se može vežbati i u grupnim časovima i kod kuće. U srži je snažan kardio trening izdržljivosti. S obzirom da se program sastoji od elemenata borilačkih veština, on će pomoći u oslobađanju nervne napetosti i pronalaženju izlaza iz skrivene agresije. Dobra opcija za one koji su spremni da se sami izbore!