Jedete iz dosade? Imamo četiri saveta za vas!

Budući da ste kod kuće, na par metara od kuhinje, veoma je teško kontrolisati sebe i svoju glad.

Na kraju krajeva, od dosade želite nešto da žvačete – upravo tako. Dodajte ovom stanju još uvek sedentarni način života – i dobićete probleme ne samo sa težinom, već i sa zdravljem. Kako prestati da jedete iz dosade ako ostanete sami sa frižiderom, reći ćemo vam u nastavku.

Planirajte dan

Ako sada provodite sve vreme kod kuće, to nije razlog za opuštanje. Naročito ako pokušavate da kontrolišete svoju ishranu. Uzmite komad papira ili dnevnik i napravite listu zadataka koje treba obaviti. Obavezno odredite rok za svaki zadatak. Tako ćete biti stalno zauzeti i neće vam preostati vremena za odlazak u kuhinju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grocery shopping 🎉😅🍏🥬🥝🥒🥦🥖🥨🥐

A post shared by 𝐊𝐀𝐑𝐈𝐍𝐀 𝐑𝐎𝐒𝐒 (@karinaross) on

Izbegavajte brze ugljene hidrate

Krompir, žitarice, mahunarke, orasi, testenina, voće, bobice, zelenilo – to su proizvodi koji će vam svaki dan doneti energiju i ublažiti glad. Treba izbegavati brze ugljene hidrate koji vas brzo zasite i jednako brzo apsorbuju, odlažući se kao masnoća na vašim problematičnim mestima. Tu se ubrajaju šećer, med, grožđe, banane, beli hleb.

Kuvajte sami

Poluproizvodi, razne grickalice i sendviči odmah će uticati na vašu figuru i zdravlje, tako da je vreme da sami kuvate i pripremite razna hranljiva i zdrava jela.

Pijte puno vode

Zlatno pravilo: u bilo kojoj nerazumljivoj situaciji popijte čašu vode. Pogotovo ako osećate glad ili umor. Da biste napitak učinili ukusnijim, u vodu možete dodati limun, đumbir ili listiće mente.