Kako brzo i bezbedno smršati dok je leto u punom jeku

Životni trikovi koji uvek funkcionišu.

Mnoge moderne dijete obećavaju brz gubitak kilograma, nudeći da se rešite pet kilograma za najviše nedelju dana. Zvuči primamljivo – i neko će verovatno moći da vidi takve rezultate, ali zapravo sve zavisi od individualnih karakteristika tela, od metabolizma do fizičke aktivnosti.

U stvari, gubitak kilograma svodi se na jednostavnu formulu: unesite manje kalorija i potrošite više – i proces mršavljenja će biti pokrenut. Važno je ne samo videti željenu cifru na vagi, već i zadržati ovaj rezultat. I tačno znamo šta će u tome pomoći.

Uvek jedite povrće

Ova jednostavna, ali vrlo efikasna postavka uvek radi bez prekida. Pokušajte da povrće predstavlja polovinu sadržaja vašeg tanjira – ovo je siguran korak ka vašem zdravlju.

Ozbiljno shvatite doručak

Pravi doručak će vam dugo pružiti osećaj sitosti i dati vam energiju potrebnu za početak dana. 400-500 kalorija je ono što nutricionisti preporučuju.

Popijte više kafe

Kofein se smatra prirodnim diuretikom koji smanjuje nadimanje i takođe je odličan izvor antioksidanata.

Izbegavajte slatka pića

Sok ili aromatična kafa sa karamel sirupom je definitivno ukusna, ali ova visokokalorična pića neće vam pružiti osećaj sitosti. U stvari, ponekad slatka pića tokom dana donose oko 800 kalorija viška, ali istovremeno osećaj gladi vas možda uopšte neće napustiti.

Jedite začinjenu hranu

I ovo uopšte nije šala, već način da se smanji broj kalorija i to sa naučnom osnovom. Na primer, ljuta aleva paprika sadrži jedinjenje zvano kapsaicin, koje povećava proizvodnju hormona stresa, čime ubrzava sposobnost sagorevanja kalorija. Sporije ćete jesti začinjenu hranu i odmah ćete shvatiti kada ste siti.

Idite u krevet ranije

Nedostatak sna usporava metabolizam – a to uopšte nije ono što je potrebno u želji za gubitkom kilograma.