Koliko ugljenih hidrata vam je potrebno da biste smršali

Zaboravite sve što ste čuli ranije: možete jesti ugljene hidrate dok gubite kilograme! Ali samo ako se pridržavate nekih pravila.

Ugljeni hdrati se, iz nekog čudnog razloga, smatraju najgorim neprijateljem svih žena koje gube kilograme. Ugljeni hidrati su ozloglašeni jer svako zabranjeno jelo ih ima u ogromnom broju. Međutim, prerano je otpisati ove organske materije: one nisu samo bezopasne, već su potrebne telu čak i tokom gubitka kilograma i u bilo kojem drugom scenariju. Prvo, to je najvažniji izvor energije. Ako vežbate, koristite vežbe sagorevanja masti, radite kardio ili vežbe snage, onda je bilo kakvo ograničenje ugljenih hidrata za vas strogo kontraindikovano.

Uopšteno, preporučuje se da jedete hranu sa visokim sadržajem ugljenih hidrata, zajedno sa 2-3 grama dijetalnih vlakana na 100 kalorija – ova formula će produžiti osećaj sitosti bez prejedanja i neće štetiti figuri. Proračun svakog obroka je naporan proces i, iskreno, neefikasan. Najbolje je da odaberete za sebe nekoliko proizvoda koji ispunjavaju potrebne zahteve, i povremeno ih uključite u ishranu.

U stvari, postoji ogroman broj takvih proizvoda i odlučili smo da otkrijemo najpovoljnije i najoptimalnije za svakodnevnu upotrebu.