Savršeni smoothie za bronzanu boju kože

Zamislite: nekoliko metara od vas je more, ležite na ležaljci i pijuckate voćni smoothie.

Sada zamislite da će vam ovaj smoothie pomoći da postignete željeni trajni i ujednačen ten. Kako?

Za početak, preplanulost je zapravo zaštitna reakcija našeg tela protiv štetnih uticaja ultraljubičastih zraka. Da bi izbegla opekotine, koža počinje da proizvodi pigment – melanin. Što je više melanina, tamniji vam je ten. Iako dermatolozi nisu oduševljeni sunčanjem, postupak se može učiniti što sigurnijim. Da biste to učinili, morate zaštititi kožu SPF-om (da, čak i ako ste preplanuli), da ne budete na suncu u najtoplijem delu dana kada je zračenje posebno jako (jutro i veče su sasvim pogodni), a takođe da ne zaboravite na ishranu i hidrataciju, jer preplanulost se na suvoj koži ne zadržava na najbolji način.

Ovaj smoothie od voća i orašastih plodova ima aktivne sastojke koji će zaštititi vašu kožu od oštećenja i dati bronzani sjaj.

Sastojci:

Breskve su odličan izvor vitamina A, C i K, beta-karotena, kalijuma, magnezijuma i selena. Pomažu u zaštiti kože od štetnih uticaja ultraljubičastih zraka.

Kajsije  su skladište antioksidanata, vitamina i fitonutrijenata.

Narandža – sadrži alfa-hidroksilne kiseline, koje podstiču proizvodnju kolagena, omekšavaju kožu i sprečavaju nastanak bora.

Šargarepa je izvor beta-karotena koji stimuliše proizvodnju melatonina, što znači da značajno ubrzava proces dobijanja željenog bronzanog tena kože.

Bademi su odličan izvor vitamina E. Hrane kožu, neguje je kiseonikom, štite od patogena i usporavaju starenje.

Izmešajte sve sastojke uz pomoć blendera. Koristite zrele kajsije i breskve – imaju više soka i zdravih jedinjenja. 

Uživajte u zdravom i ukusnom napitku!

foto:bazaar.ru