Edukacija u Stadionu koja život znači

Šoping centar Stadion kao društveno odgovorna kompanija u saradnji sa Crvenim krstom Voždovac organizuje manifestaciju Edukacija=život, u okviru koje će 26. avgusta od 16.30 časova svi zainteresovani posetioci moći besplatno da se edukuju o pravilnoj upotrebiti AED aparata, kako bi mogli sačuvati nekome život. Edukacija će se realizovati sa volonterima Crvenog krsta Voždovac na savremenim lutkama za reanimaciju u holu. Zainteresovani će imati mogućnost da prate kvalitet svoje tehnike reanimacije preko aplikacije na telefonu. Takođe da napomenemo, edukacija je namenjena za sve uzraste.

Crveni krst skreće pažnju na značaj pružanja prve pomoći prilikom naglog zastoja srca, jer tada su prvi minuti ključni. Nakon tog vremena, mogućnost da se osoba vrati u život rapidno opada. Tehnike oživljavanja mogu da savladaju svi i tako postanu prvi nivo borbe za ljudski život. Masažom srca i veštačkim disanjem, apliciranjem elektroda na grudni koš unesrećenog i pokretanjem aparata za defibrilaciju (AED), dok čekamo dolazak hitne pomoći, dajemo šansu životu. Čak sedam od deset srčanih zastoja dogodi se van bolnice i tada smo mi jedini koji mogu da pomognu, u tom trenutku nečiji život zavisi od nas.

Specijalno za ovu priliku, šoping centar Stadion je obezbedio AED aparat koji će biti dostupan svima. Na ovaj način želimo da damo doprinos da naš šoping centar bude bezbednije i sigurnije mesto za sve, ali i da podstaknemo sve druge društveno odgovorne kompanije da postave AED aparate.

Pozivamo sve zainteresovane građane da nas posete u subotu 26. avgusta od 16.30 časova, jer kada je u pitanju nagli srčani zastoj, vaše znanje može spasiti nečiji život.
Vidimo se na dobro poznatoj lokaciji, Zaplanjska 32!

Foto: Promo

Tekst: Promo