Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

A ako dodate božićne ukrase, ova klasična italijanska poslastica biće sjajna varijacija tradicionalnih poslastica.

Sastojci:    

6 žumanaca     
6 kašika šećera     
200 g mascarpone sira     
jak dvostruki espresso     
malo amaretta ili drugog likera (za prazničniju varijantu možete koristiti npr. liker od đumbira)     
dva paketa tiramisu vafla ili piškote     
Kakao za prskanje priprema:

1. Žumanca i šećer umutite u gustu masu, dodajući mascarpone na kraju. Kafu pomešajte sa likerom i ostavite da se ohladi. Keksiće ili piškote natopite hladnom kafom sa likerom i stavite ih na dno kalupa.

2. Na prvi biskvit rasporedite malo fila. Zatim ponovo položite sloj namočenih keksića i još jedan sloj kreme.

3. Po vrhu pospite kakaom. Dobićete neverovatan efekat ako koristite kalupe u obliku zvezde (neposredno pre nego što ih pospite kakaom, stavite ih nežno na desert i uklonite).

Gotov tiramisu stavite u frižider na sat vremena. Dovoljno vremena da gosti pojedu svoje glavno jelo!

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.