Brad Pitt, Angelina Jolie, Cameron Diaz: Najpovoljniji brendovi vina koje poseduju poznati

S obzirom da u našoj zemlji nemamo mogućnost kupovine vina koju su proizveli Brad Pitt i Angelina Jolie ili recimo Cameron Diaz, ozbiljno razmišljamo o poručivanju bar jedne flaše, jer pored naširoko hvaljenog ukusa, cene ovih vina su zapravo vrlo povoljne.

Izuzetak pravi jedino Jay-Z, ali od njega nismo ni očekivali ništa manje.

Umetnost spravljanja vina u Holivudu dosegla je svoj vrhunac u poslednjih nekoliko godina, ali nisu se svi proslavili, bez obzira na poznato ime koje se nalazi (uglavnom) na poleđini etikete.

Međutim, oni koji su uspeli da se proslave nalaze se na našem spisku i tu su sa razlogom:

Jay-Z, Armand de Brignac – 253 e

Svega nekoliko stvari je luksuznije od momenta u kome sebi sipate čašu Jay-Zijevog bruta pod nazivom Armand de Brignac. Sa tragovima breskve, kajsije, cveta narandže i pazite sada: brioša. Ovaj šampanjac savršeno je lagan i suv u isto vreme.  Idelan gutljaj za početak svake proslave. Pakovanje u kome se nalazi boca, takođe se meri sa raskošnim ukusom – sve skupa idealan poklon.

Sarah Jessica Parker, Invivo Wines’ Rosé – 13 e

Kada su u pitanju vina poznata glumica ne pretruje i trudi se da stvari održava jednostavnim. Saradnja Sarah Jessice Parker sa Invivo Wines, rezultovala je klasičnim, pomalo hrskavim roze ukusom – savršenim za letnje večeri i uprivanje uz lagane morske obroke.

Cameron Diaz, Avaline – 33 e

Ova “vinska” saradnja Cameron Diaz sa njenom drugaricom i preduzetnicom Katherine Power, razbija iluziju oko kompleksnosti vinskih nijnsi koje automatski podrazumevaju i visoku cenu. Glumica je jednostavno dozvolila da njeno vino govori samo za sebe. Prva dva ukusa koja su proizašla iz njihove saradnje uključuju cvetno, hrskavo špansko belo vino i žestok, ali u isto vreme osvežavajuć francuski roze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AVALINE (@avaline)

Angelina Jolie i Brad Pitt, Miraval – 19 e

U prepoznatljivom Brangelina maniru, čuveni glumci odlučili su da svoja imena ne uključuju u ovaj zajednički vinski poduhvat. Iako je njihov ulazak u svet vina počeo dok su bili u braku, vino je naravno doživelo mnogo veći uspeh kada se par razišao. U pitanju je prozračan i svež,a li i kompleksan ukus rozea čija se berba dešava u Provansi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miraval (@miraval)

John Legend, LVE – 22 e

Pevač se uvek trudi da stvari drži na otmenom nivou, to mu polazi za rukom, a ovaj roze nije izuzetak. Sa notama sveže ubranih jagoda i bele nektarine na nepcu, te bogatim osećajem u ustima – Legendovo vino je savršena je dopuna dugim letnjim večerima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVE Wines (@lve_wines)

Francis Ford Coppola, Sofia – 16 e

Niko nije umešan u proizvodnji vina kao što je to porodica Coppola. Dok je brend vina koji je osnovao čuveni režiser godinama razvijao beskrajne sorte, podbrend kompanije inspirisan Sofiom Coppolom (njegovom ćerkom), postigao je veći nivo popularnosti zahvaljujući nešto laganijim varijantama – poput mešavina rizlinga, rozea i penušavih izdanja.

Mary J. Blige, Sun Goddess Wines – 17 e

Sam ulazak Mary J. Blige u svet vina vest je koja već sama po sebi hit. Od njena dva debitanska izdanja iz linije Sun Goddess Wines, pevačicin Pinot Grigio posebno se ističe. Potiče iz italijanske Ramato provincije, a sa sobom donosi aromu svže i složene mešavine breskve, dinje, te bobica sa blagim kiselkastim ukusom, što sve skupa podseća na blaću varijantu proseka. Umesto očekivane kremaste nijanse vina, Sun Goddes vina imaju bledo-ružičastu nijansu, sličnu zalasku sunca – detalj koji je postignut zahvaljujući Piont Grigio sorti grožđa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sungoddesswines

Priredila: Maja Bunčić

Foto: Profimedia