Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj. To je kompletan obrok, a ne samo prilog, jer sadrži i proteine, pa može biti idealan izbor za ručak.
Originalni recept ne sadrži tunjevinu, već inćune, ali sa tunjevinom definitivno ima bolji ukus.
Otkrijte recept za najukusniju nicoise salatu:
Sastojci
- 5 paradajza
- 1 sveža rotkvica isečena na kriške
- 1 krastavac
- 100 grama kuvane boranije
- 5 artičoka
- 2 zelene paprike
- 3 kuvana jaja
- malo vlašca
- beli luk
- inćun ili tunjevina
- maslinovo ulje
- sirće
- 10 maslina
- so, biber
Priprema:
Paradajz isecite na komade i stavite u posudu za salatu. Posolite i promešajte. U posudu stavite rotkvice, narezani krastavac, isečenu papriku. Dodajte boraniju, artičoke isečene na komade i seckani beli luk. Sve sastojke prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Dobro izmešajte, a zatim dodajte jaja isečena na 4 dela, masline i filete inćuna ili tunjevinu.
Možete garnirati salatu sa nekoliko listova bosiljka.
foto:Instagram