Food trend: ledene kuglice, a ne kocke

Vrućeg leta 2021. led je postao izuzetno popularan. Sada se s ledom ne piju samo aperol, čaj i kafa, već čak i espresso i crno vino (stanovnici vrućih mediteranskih zemalja to rade već duže vreme), leti razblažuju vino, ali tradicija je došla do nas tek ovog leta.

A s obzirom na to da se klima menja, a tako visoke temperature na našim geografskim širinama postaće uobičajene, moraćemo da savladamo takve pojmove kao „siesta“ i vino sa ledom.

Led 2021. godine postao je glavna dekoracija stola – sada se uz led ne služi samo kavijar ili šampanjac, već i voće i deserti. Još jedan trend leda – barmeni i gurmani sada prave okrugli led. U čašu viskija dodajte kuglu leda, napravite limunade ili ledeni latte.

Nema ništa komplikovano – kupite poseban silikonski kalup, u njega ulijte vodu kroz malu rupu i stavite u zamrzivač. Unutra možete staviti cveće ili bobice – i zagarantovan vam je uspeh među prehrambenim trendovima.

Na primer, pronašli smo sjajne ideje na Instagramu južnokorejskog blogerke Lene Čoi. Devojka ima svoj kanal na Youtube-u i u Tiktoku, gde kreira obojena pića u neobičnim staklenim posudama sa figurama od leda, uključujući i kuglice. Blogerka zamrzava jarko cveće ili jagode u kuglicama i puni ih obojenom limunadom ili penom za kafu.  

Na kraju, zaista želimo da isprobamo sve njene kreacije u boji. Naročito po ovoj vrućini!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by y.na__ (@y.na__)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by y.na__ (@y.na__)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by y.na__ (@y.na__)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by y.na__ (@y.na__)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by y.na__ (@y.na__)