Food trend: najlepša cvetna testenina

Hortenzija cveta u tanjiru.

Prošle godine, food blogeri su na Intagramu i Tiktoku vežbali pravljenje hleba u boji. Nema tajni – u testo se dodaju prirodne „boje“ – sok spanaća, sok cvekle, matcha čaj, plavi čaj, kurkuma i drugo. Pasta u boji je u trendu ove godine. I ne samo obojena, već i neobičnog oblika.

Autor kulinarskih blogova o testeninama i autorka kuvara Linda Miler Nikolson napravila je svoje testenine za Belu Hadid, Kejti Peri i druge zvezde. A i sama je prava zvezda. Njeni obojeni ravioli već su se pojavljivali u velikim gastronomskim publikacijama i emisijama o kuvanju.

Kakvu testeninu Linda pravi – ravioli u obliku uskršnjih jaja, u obliku emojija i slatkiša, mašni, srca, školjki, pa čak i pejzaži od testenine.

Najnoviji izum blogerke je pasta u obliku cveća, koju Linda naziva hortenzija pasta.  

Sastojci za testo:

  • Oštro pšenično brašno: 400 g.
  • Jaja: 4 kom
  • So po ukusu
  • Prirodne boje

Za sos:

  • sveži zeleni grašak ili smrznut
  • pavlaka za kuvanje 20% – 20 ml
  • parmezan – 80 g.
  • maslinovo ulje – 3 kašike
  • seckani timijan – prstohvat
  • mleveni crni biber, so – po ukusu

Način kuvanja:

Od testa izrežite krugove prečnika 2-2,5 cm (za ovo možete uzeti malu čašu). Preklopite krug na pola i drvenim štapićem ili čačkalicom oblikujte cveće.

Nežno umočite kašikom sa prorezima u kipuću slanu vodu kako se cvetovi ne bi rasturili. Kuvati 5-7 minuta.

Dok se testenina kuva, napravite sos. Sipajte zeleni grašak u tiganj sa maslinovim uljem, sipajte pavlaku, malo smanjite vatru i sačekajte dok ne provri. U sos od graška dodajte rendani parmezan. Sve mešamo, sir konačno treba da se otopi, a sos treba da postane gust.

Zatim testeninu izvadite šupljikavom kašikom, prelijte sosom i stavite parmezan. Gotovo!

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.