Hrskavi krompir sa belim lukom i parmezanom

Ako vam je dosadio klasični pečeni krompir – spremite se da zavolite najhrskaviju verziju ove namirnice do sada. Smashed garlic parmesan potatoes, odnosno recept za hrskavi krompir sa belim lukom i parmezanom postao je viralni hit jer je neverovatno jednostavan, ali izgleda (i miriše) kao da dolazi iz vrhunskog restorana. Spoj je rustičnog, kremastog i ultra hrskavog – sve što želimo od krompira!

Sastojci:

  • 10–12 manjih krompira
  • Maslinovo ulje
  • 3 čena belog luka (sitno seckana ili pasirani)
  • 50 g rendanog parmezana
  • Svež peršun ili ruzmarin (po želji)
  • So i biber

Priprema:

  1. Skuvajte krompire u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 15–20 minuta). Proverite viljuškom – treba lako da prolazi.
  2. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Uz pomoć čaše ili drobilice “zgnječite” svaki krompir – da se raspukne, ali da ostane u jednom komadu.
  3. Prelijte obilno maslinovim uljem, pospite belim lukom, solju, biberom i na kraju obilno parmezanom.
  4. Pecite na 220°C dok ivice ne postanu zlatne i ultra hrskave – otprilike 25–30 minuta.
  5. Po želji, na kraju pospite svežim peršunom ili ruzmarinom.

Bon appetit!

foto: Pexels

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.