Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

„Šta ćemo danas za ručak?“ često bude pitanje koje se u kancelarijama pokrene daleko pre vremena za obrok. Dogovaramo se sami sa sobom da li i koliko zgrešiti,  pregovaramo sa kolegama, slušamo različite ideje, apetite i vrlo često pobedu odnesu izbori zbog kojih nas u večernjim časovima grize savest. Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

Poznata nutricionistkinja Maja Astaloš kaže da se često susreće sa pitanjima ljudi šta mogu jesti na poslu i otkriva nam jednu od najčešćih modernih zabluda.

„Praksa je pokazala da je glavni razlog izbegavanja zdravijeg načina ishrane ubeđenje da je za to potrebno izdvojiti dosta vremena i više novca. Jasno je da upravo zbog toga zdravije izbore pobeđuju samo oni koji su brzi. Međutim, ovu zabludu lako razbijamo jer danas postoje mnogi proizvođači koji su ove dve stvari veoma praktično, kvalitetno i funkcionalno spojili u neke od proizvoda koje uvek možete brzo i lako konzumirati na poslu – bez gubitka energije, bez trošenja vremena, ali sa unosom materija koje su dobar izbor“, objašnjava Maja.

U potrazi za ovakvim proizvodima, ona naglašava da su različite varijacije povrća dobar pravac jer je, u svim oblicima, veoma lako za varenje, tako da se ne gubi energija, ne oseća pospanost i lakše se obavljaju različite poslovne aktivnosti. Praktičan način da se povrće unese tokom radnog vremena, a da pritom zadovoljimo i potrebu za nutrijentima i onu za dobrim ukusom, mogu biti namazi od povrća.

Objašnjavajući prednosti takvih namaza, Maja Astaloš kaže: „Potražite kombinacije koje imaju dosta nutrijenata i vitamina, poput leblebija, crvene paprike, čili paprike koja ima dragoceni kapsaicin, crnih maslina sa omega 3 masnim kiselinama“  Njena preporuka su Argeta Veggie namazi koji su odobreni od strane Evropske vegetarijanske unije i koji su napravljeni prema BEZ formuli – bez veštačkih boja, aroma, konzervansa, palminog ulja i glutena.

„Neki od proizvoda koje bih istakla kao svetli primer ovoga su Argeta Veggie namazi. S obzirom da radim u zdravstvenoj ustanovi i da jako malo vremena mogu da izdvojim za pravi obrok na poslu, to se, u većini slučajeva, svede na brzu užinu. Moj lični izbor i savet za svakoga u sličnoj situaciji su namazi od povrća, kao što su Argeta Veggie, uz parče domaćeg hleba bez kvasca. Uz to obično volim da dodam neki mlečni proizvod poput mladog sira, i obavezno neku svežu salatu“, preporučuje Maja i zaključuje da su ovi namazi odličan izbor za čitavu porodicu i svaku priliku.

Foto: Promo

Tekst: Promo