Jesenja užina u trendu: Bread pudding od kroasana

Ana Vlatković voli da kuva, a podjednako (ako ne i više), voli i da jede. Začetnica najpopularnijeg food bloga kod nas, gourmana.com, otkriva svoje kulinarske tajne i donosi nam ideje za savršene sezonske delikatese

Sastojci:

  • 8 kroasana starih nekoliko (3-4) dana
  • 200 ml mleka *2,8 mm
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 4 cela jajeta i 2 žumanceta
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ekstrakta vanile (ili 1/2 štapića vanile, izvađena sredina, ili 1 vanil šećer)
  • 2 kašike žutog šećera
  • 20 g putera
  • 1 šaka kandirane kore pomorandže
  • 30 g crne čokolade, naseckane

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C i namažite okrugli dublji pleh prečnika 28 puterom. U velikoj činiji umutite jaja i šećer, dodajte mleko i neutralnu pavlaku, prstohvat soli, vanilu i ugrubo naseckane kandirane kore pomorandže. Iscepkajte kroasane na veće delove i umačite ih u sos, ređajte dobro napakovane u posudu za pečenje.

Između i odozgo rasporedite kandirane narandže, pa kad sve poređate prelijte ostatkom sosa. Pospite naseckanom čokoladom i smeđim šećerom da dobije kranč. Rasporedite parčiće putera svuda pomalo po vrhu, ubacite u rernu i pecite oko 40 minuta.

Razgovarala: Milena Kitić
Foto: gourmana

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.