Kaneloni sa spanaćem i šampinjonima

Predstavljamo vam tipično italijansko jelo, koje se može pripremiti na bezbroj načina. Reč je o testenini zvanoj kaneloni, koja je u obliku cevi prečnika dva, tri centimetrna i dužine desetak. Popularni nadevi kojima se puni su od mesa, sira ili povrća, u zavisnosti od ukusa, a sve se preliva sosom od paradajza ili bešamelom.

Sastojci:

  • 500 g kanelona
  • 500 g spanaća
  • 250 g šampinjona
  • 400 g trapist sira
  • 350 g krem-sira
  • 400 ml bešamel sosa
  • 3 crna luka
  • 4 bela luka
  • 1 jaje
  • so, biber, mešavine začina

Priprema:

U dubljem tiganju propržite na malo ulja sitno isečeni crni i beli luk. Dodajte spanać i šampinjone isečene na kolutove, pa dinstajte fil za kanelone 15 minuta. Sklonite sa ringle, dodajte začine po želji, krem sir i jedno jaje. Pripremljenim filom napunite kanelone.

Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 150 ml bešamel sosa, pospite ga rendanim trapistom, a potom ređajte punjene kanelone. Preostalim bešamelom prelijte kanelone i pospite rendanim trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.