Predstavljamo vam tipično italijansko jelo, koje se može pripremiti na bezbroj načina. Reč je o testenini zvanoj kaneloni, koja je u obliku cevi prečnika dva, tri centimetrna i dužine desetak. Popularni nadevi kojima se puni su od mesa, sira ili povrća, u zavisnosti od ukusa, a sve se preliva sosom od paradajza ili bešamelom.
Sastojci:
- 500 g kanelona
- 500 g spanaća
- 250 g šampinjona
- 400 g trapist sira
- 350 g krem-sira
- 400 ml bešamel sosa
- 3 crna luka
- 4 bela luka
- 1 jaje
- so, biber, mešavine začina
Priprema:
U dubljem tiganju propržite na malo ulja sitno isečeni crni i beli luk. Dodajte spanać i šampinjone isečene na kolutove, pa dinstajte fil za kanelone 15 minuta. Sklonite sa ringle, dodajte začine po želji, krem sir i jedno jaje. Pripremljenim filom napunite kanelone.
Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 150 ml bešamel sosa, pospite ga rendanim trapistom, a potom ređajte punjene kanelone. Preostalim bešamelom prelijte kanelone i pospite rendanim trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Foto: Shutterstock
Tekst: S.M.