LANAC BRZE HRANE OTKRIO RECEPT: Ako volite McMuffin, sada ga napravite kod kuće

Dugo je popularni lanac brze hrane McDonald’s brižljivo krio tačan recept za McMuffin. Sa izbijanjem pandemije koronavirusa, uprava je odlučila da usliši molbe ljubitelja njihove hrane i otkrije kako se pravi jedan od najtraženijih doručaka u njihovim restoranima. Tu privilegiji su imali samo Britanci, i to oni koji su se stavili na njihovu mejling listu. Tako se recept brzo proširio društvenim mrežama. Evo kako se pravi McMuffin:

Potrebna vam je zemička, 75 grama mlevenog mesa, dva jaja, list sira i jedan krompir. Začinite meso solju i biberom, podelite ga u dve kuglice, a onda oblikujte pljeskavicu. Ispecite ih na prethodno zagrejanom tiganju, najbolje onom za gril, 6-7 minuta sa svake strane. Naribajte krompir u činiju i iscedite što više vode iz njega. Dodajte mu jedno jaje, pa i krompir začinite solju i biberom. U nauljen, zagrejan tiganj stavite kuglicu te smese i lopaticom poravnajte u oblik pljeskavice. Pecite s obe strane dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskavo na izgled.

Zatim ispecite jaje na oko. Probajte da ga ispečete u “obruču” kako biste dobili pravilan oblik. Iz McDonald’sa poručuju da u tiganj stavite malo vode koja će okružiti “obruč”, pustite je da uzavri, a zatim u njega ulijte jaje i prekrijete tiganj  poklopcem. Međutim, ako vam to ne pođe za rukom, u redu je i ako ispečete klasično jaje na oko.

Na kraju tostirajte zemičke i slažite ovim redosledom: pecivo, sir, pljeskavica, jaje. Krompir poslužite zasebno, ili ga dodajte ga u sendvič, ako volite „simfoniju“ ukusa.