Mađarska čorba sa junetinom

Sastojci:

500 g junećeg mesa

2 glavice crnog luka

1 crvena paprika

1 kašičica tucane paprike

2 lovorova lista

500 g krompira

400 g paradajz pelata

2 kašike brašna

ulje

so i biber

Začinski preliv

50 g slanine

1 kašičica kima

2 čena belog luka

½ veze svežeg peršunovog lista

Priprema:

Sitno iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Potom, dodati meso, isečeno na manje kocke, lovorov list i svežu papriku isečenu na kockice i dinstati oko pola sata. Povremeno promešati i doliti vode ukoliko je potrebno. Dodati usitnjeni paradajz pelat, krompir isečen na kockice i kuvati na tihoj vatri dok meso i krompir ne omekšaju. Na kraju napraviti takozvanu hladnu zapršku. U malo vode razmutiti dve kašike brašna i tucanu papriku i dodati u čorbu, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Dodati još vode (u zavisnosti koliko volite da čorba bude gusta).

U međuvremenu napraviti preliv, takozvani gulaš gevirc, tako što ćete u blenderu usitnini slaninu, peršunovo lišće, beli luk i kim. Pred kraj kuvanja dodati u čorbu.

Tekst: Redakcija Grazia Magazina

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.