MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning from Torino! Sharing a delicious recipe today with @sezane 🍋 A thin and crispy golden lemon tart. This recipe was given to me by our winemaker friends in France @chateautourhautcaussan, we have such fond memories of all our epic lunches and dinners together. Missing France and all our good friends 🌿 What I love about this tart is its simplicity – you just need a lemon and a half, 1 egg, sugar, butter & a pâte brisée (shortcrust pastry). A perfect way to brighten up anybody’s day ☀️ swipe up the link in my stories for the recipe xx #lemons #simplerecipes #food #fiveminutestomake #stayhome ps: you can also find this recipe in my blog under ‘the winemaker’s lunch’ where you can see our friends @chateautourhautcaussan golden memories from 2013

A post shared by Mimi Thorisson (@mimithor) on

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitave sate. Sa porodicom, suprugom i osmoro dece, ona živi u prelepom dvorcu iz 19. veka, u srcu šarmantnog sela u regiji Medok. Reč je o malom raju sa zamkovima, vinogradima, peščanim plažama i šumama, a ona i suprug Odur, fotograf, stvaraju, beleže i sa svetom dele sve svoje priče i recepte.

Mimi je sa suprugom putovala po Italiji i održavala kulinarske radionice, a tada je na snagu stupila odluka o samoizolaciji u ovoj zemlji, pa ona sa porodicom privremeno boravi u Torinu. Ipak, pandemija je nije sprečila da i dalje deli sa publikom svoje odlične recepte. Za modni brend Sezane odlučila je da podseti pratioce svog kulinarskog bloga na veoma jednostavni tart od limuna.

Sastojci:

Sok 1,5 limuna

1 jaje

150 grama ili 3/4 šoljice šećera

50 grama ili 3,5 kašike otopljenog putera

1 paket gotovog, vazdušastog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite pekač gotovim testom i izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer dok ne dobijete penu. U tu smestu ulijte rastopljeni puter i limunov sok, i ponovo umutite varjačom dok sve ne bude dobro izblendovano. Konačnu smesu ulijte u posudu za pečenje, na gotovo testo. Stavite tart u rernu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi pre posluživanja.

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.